We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Uma Bulug Guest House / Biombo Architects

Uma Bulug Guest House / Biombo Architects

© KIE© KIE© KIE© KIE+ 19

  • Architects: Biombo Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  118
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  KIE
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Lumion, Sika, Dulux, Dekson, GERMANY BRILLIANT, Modena, TOTO INDONESIA, Trimble Navigation
  • Architect In Charge:Nacho Atienza, Bea Alejandre
  • Design Team:Biombo Architects
  • Clients:Alessio Boccaletti
  • Engineering & Construction:PT Bali Armonia
  • Country:Indonesia
More SpecsLess Specs
© KIE
© KIE

Text description provided by the architects. Uma buluh is a guest house located on Jalan Raya Uma Buluh, Canggu. This guest house is design for mid term visitors that want to stay in the Canggu area for quite a long time. Uma buluh guest house was built on an area of 200m2. This guesthouse consists of 2 bedrooms for rent, 1 gathering room, 1 kitchen and dining room for sharing, 1 guest toilet, 1 main storage, garden, and swimming pool. When passing through the entrance, the ceiling at the entrance access is at a double-height, with the use of timber screens on the ceiling. The selection of materials in the form of gray concrete walls exposed red bricks as facades, concrete floors, and the use of plywood on the ground floor and 1st floor ceilings.

© KIE
© KIE
Plan - Ground floor
Plan - Ground floor
© KIE
© KIE

In this guest house, the 1st-floor is designed with a volume larger than the ground floor with the aim of displaying outside like a floating building. The use of red bricks with a non-dense arrangement on the facades of the building aims to keep natural light to the bedroom and create unique lighting in the night time.

© KIE
© KIE

On the ground floor, we maximize natural lighting and ventilation, it can be seen from the minimized use of walls that appear to give privacy only for toilets and storage, while in the dining room and gathering room maximizing lighting by using glass doors with aluminum frames 4x6cm black, ventilation on the ground floor is also maximized on each side to create cross ventilation so that the atmosphere remains fresh. In the gathering room, we apply the planter box as a place for plants to create greenery in the room and add more aesthetics.

© KIE
© KIE
Plan - First floor
Plan - First floor

In the dining room which can also be used as a workplace perfect for digital nomads, on an amazing and cozy co-working mood. Plants are also installed to create greenery and tropical mood on it. The swimming pool is designed with an organic shape and clear water beach water colors which creates a distinct icon considering the basic shape of the guest house is square. In the swimming pool, there are several decks that can be used for sunbathing and enjoying the sunshine. This pool deck design is made slightly higher than the pool water level so that the pool deck floats above the pool. The place contemplates beautiful surroundings of magnificent rice fields and coconut trees.

© KIE
© KIE

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Uma Bulug Guest House / Biombo Architects" 18 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953557/uma-bulug-guest-house-biombo-architects> ISSN 0719-8884
© KIE

巴厘岛客栈Uma Bulug / Biombo Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.