Spacedog Cafe / COV Corp

Spacedog Cafe / COV Corp

© Yong-joon Choi© Yong-joon Choi© Yong-joon Choi© Yong-joon Choi+ 22

  • Architects: COV Corp
  • Area Area of this architecture project Area:  721
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Yong-joon Choi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: JEAWON, Miicon
  • Architect In Charge:Minkoo Cha
  • Design Team:COV Corp.
  • President:Minkoo CHA
  • Director:Boram Kim
  • Section Chief:Jongbae Park
  • Assistant Manager:Soojin Kang
  • City:Seodaemun-gu
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

Text description provided by the architects. SpaceDog, the space station that made an emergency landing in Yeonhui-dong. It consists of a movie theater, café, studio, and a rooftop terrace based on the theme of an "Emergency Landing on Earth." The movie theater is located on the basement floor, where you will first experience the cosmos. As you move upstairs to the first and second floors, the café will have you travel through space, passing by the iconic asteroid.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi
Plan - Second floor
Plan - Second floor
© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

The third and fourth floors will feel more like the crash site on earth. The materials used on the rooftop terrace accentuates the Planet's natural raw materials, such as light, water, stone, and metal. Through the hazy reflection of the metal mirror, the hope begins searching for the essence of "I" landed in the world. The round benches surrounding the space create synergy and inspires each other. I hope that the sound of water flowing through the hand space and the warm sunshine of the rooftop terrace will be a healing agent for the weary traveling soul. SpaceDog is a place where you can find comfort in a new world.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

Get ready to move to an infinite world! we wanted to put the message of "Spacedog" in the main space on the first floor. we thought of the rock falling down to express the word 'unexpected landing'. An object that looks like a heavy rock is hung on a thin wire. We have gone through a lot of trials and errors to create a lightweight rock. we tried to achieve satisfactory results in texture, shape, and color.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:18 Yeonhui-ro 8-gil, Yeonhui-dong, Seodaemun-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Spacedog Cafe / COV Corp" 18 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953408/spacedog-cafe-cov-corp> ISSN 0719-8884
© Yong-joon Choi

太空来客咖啡店 / COV Corp

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.