ChatPay Office / Play Arquitetura

ChatPay Office / Play Arquitetura

ChatPay Office / Play Arquitetura - Interior PhotographyChatPay Office / Play Arquitetura - Interior PhotographyChatPay Office / Play Arquitetura - Interior Photography, ConcreteChatPay Office / Play Arquitetura - Interior PhotographyChatPay Office / Play Arquitetura - More Images+ 13

  • Architects: Play Arquitetura
  • Area Area of this architecture project Area :  252
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Fran Parente
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Brick Construtora, Cavaletti, Eliane, Estúdio Bola, Flexform (loja Mobília), Heli Gonçalves, Itens (loja Abatjour de Arte), Líder, Manufatti, Marcelo Caruso, Mobília, Oppus Acústica, Preall, Trimble Navigation
  • Lead Architects : Marcelo Alvarenga, Juliana Figueiró
More SpecsLess Specs
ChatPay Office / Play Arquitetura - Interior Photography
© Fran Parente

Text description provided by the architects. Created to host a technology and social media startup called ChatPay, the project preserved and highlighted the two main original features of the space: its concrete structure with ribbed slab and the beautiful view to which the three large windows open. For this, the closed spaces that the program demanded - three meeting rooms, a telephone booth and bathrooms, were located opposite to the large windows. The main meeting room (A) approaches the view and enjoys it, without, however, segmenting or dividing the existing window. The air conditioning, lighting and fire facilities were organized and distributed to be apparent in the open areas.

ChatPay Office / Play Arquitetura - Interior Photography, Concrete
© Fran Parente

The isolated areas were designed with lower ceilings, with acoustic ceilings and acoustic walls, composing an autonomous volumetry that stands out both for its height and the sinuous lines of its contours. These 'loose' internal volumes of the ribbed slab allow the air conditioning piping and other installations to pass freely above them. Two large collective work tables occupy the central area of the space, intended for the company's permanent employees, while extensive worktops have been created along the windows for visitors or employees with intermittent work. The pantry and kitchen were treated as important areas for informal creative work and exchange of ideas, and were located close to the large side window where morning sunlight strikes freely.

ChatPay Office / Play Arquitetura - Interior Photography
© Fran Parente
ChatPay Office / Play Arquitetura - Image 16 of 18
Plan
ChatPay Office / Play Arquitetura - Interior Photography, Wood
© Fran Parente

A large multi-sided sofa increases the social space in addition to two other small lounges composed of Paulistano armchairs and side tables.Three bathrooms, reception and a small laundry area complement the space.The materials used - raised concrete floor and pebbles, wood, sheet metal, granite and glass - are sober yet warm.The bathrooms were lined with colored ceramics, breaking the gray and ocher palette.

ChatPay Office / Play Arquitetura - Interior Photography
© Fran Parente
ChatPay Office / Play Arquitetura - Image 17 of 18
Section A
ChatPay Office / Play Arquitetura - Interior Photography, Kitchen, Glass
© Fran Parente

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Nova Lima, MG, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ChatPay Office / Play Arquitetura" [Escritório ChatPay / Play Arquitetura] 03 Jan 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953369/chatpay-office-play-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.