DSC Select Store / say architects

DSC Select Store / say architects

© Minjie Wang© Minjie Wang© Minjie Wang© Minjie Wang+ 27

  • Partners In Charge:Yan Zhang, Jianan Shan
  • Design Team:Yawen Fan(PM), Sheng Hang, Jiaming Zhu
  • Furniture Design:Say Architects
  • Construction Team:Hangzhou Qitian Construction Co.,Ltd.
  • Installation Workshop:Zhejiang Nuoyin Co.,Ltd.
  • City:Jiaxing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Minjie Wang
© Minjie Wang

Text description provided by the architects. This project is a very complicated design but with very little intention of creating a particular space. The final outcome is more about arrangement instead of designing.

© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang

DSC is a select store with multiple fashion brand, the goal is to design a space fit them all, and the client have a very diverse preference. Understanding there will be different elements indoor and outdoor which are different material and style, we want to achieve a harmony atmosphere in spite of that. We wrapped up the existing massive column to be irregular random shape, these shapes will change while you walk inside the space. Around the deformed columns are clothe racks. The ceiling was deformed too to have a relationship with the columns, they are pulled down when intersect with the column.

© Minjie Wang
© Minjie Wang
analysis diagram
analysis diagram
© Minjie Wang
© Minjie Wang

Two wood pillar like shelf penetrate through the ceiling and hits the floor, several different color tinted glass grip the column facing different direction to hold objects. The back wall is a absolute leftover of the demolishing before the construction, the top finish of the dirty leftover wall was of course handled, we are not barbarians. The stainless steel clothe hanger in front of the wall are straight and clean, creating a very nice contrast. Furnitures inside are more like installation or a hybrid of different elements and material. The furniture are generated from intuition and a intention of chaotic but interesting.

© Minjie Wang
© Minjie Wang

The cheese-like table in the center made its existing very clear and obvious with its quirky shape and bright color. The accurate position of this table was finalized on site with tiny nudge here and there. A 1 ton sandstone (we went to the stone factory to choose personally and only sand the top and bottom to level it so it becomes a table ) was placed next to a full size window as a table. It took 8 masculine guys to put this stone on position.

© Yan Zhang
© Yan Zhang
© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Yawen Fan
© Yawen Fan

A spring-like clothe hanger next to two piece of sandstones are put together creating a interesting scene, these two stones only took 4 guys to move and place them. The deformed ceiling and column shape a very irregular and interesting space experience.

© Yan Zhang
© Yan Zhang

There is a small coffee shop, regular and vintage designed, attached to the select store. I think we spend much more time design the coffee shop during the whole design process. The floor of the coffee shop is a customized terrazzo floor made from the relics of the previous design of the store. The coffee shop was separated with exterior and the select store with yellow tinted glass, and have a small garden extension. The floor is the same customized terrazzo with the interior.

© Minjie Wang
© Minjie Wang

We home-made a block of concrete as the logo of the store, it was very rough and unclear, but somehow I think it represent the general character of DSC, a very rough and child-like interesting space, very chaotic but in a weird sense of harmony. I would very much like to say this store is a design without design, it’s a arrangement of ideas and elements, a constant certain of uncertain. Design without design, certain uncertainty, inharmony with harmony.

construction process. Image Courtesy of say architects
construction process. Image Courtesy of say architects
© Minjie Wang
© Minjie Wang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Haining, Zhejiang, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "DSC Select Store / say architects" 14 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953060/dsc-select-store-say-architects> ISSN 0719-8884
© Minjie Wang

DEARSOCUTE 买手店 / say architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.