d’---2 Store / Apt5 Architettura

d’---2 Store / Apt5 Architettura

d’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photographyd’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photography, Closetd’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photographyd’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photography, Shelving, Facaded’---2 Store / Apt5 Architettura - More Images+ 14

Salerno, Italy
  • Architects: Apt5 Architettura
  • Area Area of this architecture project Area :  18
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Cristina Cusani
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Gruppo Sogimi
More SpecsLess Specs
d’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photography
© Cristina Cusani

Text description provided by the architects. Born in 2004 in the heart of the historic center of Salerno, on the Southwest coast of Italy, d2 boutique brings visitors in an excursion towards a selection of exclusive products, timeless icons, and news from the latest trends, showing special projects, unique collaborations and emerging talents of the fashion system.

d’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photography, Closet, Shelving
© Cristina Cusani
d’---2 Store / Apt5 Architettura - Image 16 of 19
Ground floor plan
d’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photography, Bathroom, Brick, Facade
© Cristina Cusani

Apt5 Architettura renovates its interiors, distributed in two levels, ground floor, and mezzanine, for an amount of 105 square meters. The existing building, treated with a dash lime plaster, produces a suggestive contrast through the deployment of new elements’ surfaces and textures, never monotonous. A collective artisanal design using hi-end technologies.

d’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photography
© Cristina Cusani
d’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photography
© Cristina Cusani

As at the entrance, a tiled grid on the floor and partially on the wall enhances the elongated-shape character of the space. The massive pre-existing structure of the mezzanine becomes the main element to define the different moods of the two levels. Completely covered in alveolar polycarbonate, it is conceived as a large light fixture which, by intensity dimming, can be perceived as indefinite and diaphanous. The connection staircase is characterized by a painted steel handrail that varies along its path.

d’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photography, Closet
© Cristina Cusani

The mezzanine floor is designed as a more intimate and welcoming space. It combines traditional materials, like wall surfaces in raw plaster and a wooden floor, with more contemporary ones: fitting rooms covered with mirrors and aluminum sheets, clothes exhibitors made of Alucore panels, all in continuity with the ground floor.

d’---2 Store / Apt5 Architettura - Interior Photography, Shelving, Facade
© Cristina Cusani

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Salerno, SA, Italy

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "d’---2 Store / Apt5 Architettura" 09 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/952666/d-2-store-apt5-architettura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.