We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House of Jabuticabeiras / mf+arquitetos

House of Jabuticabeiras / mf+arquitetos

© Felipe Araújo© Felipe Araújo© Felipe Araújo© Felipe Araújo+ 27

  • Architects: mf+arquitetos
  • Area Area of this architecture project Area:  4122 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Felipe Araújo
  • Lead Architects: Filipi Oliveira, Mariana Oliveira
More SpecsLess Specs
© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

Text description provided by the architects. Projected on a plot with an exit to two streets, the project was then divided into sectors with two entrances; social, service and leisure. The volumetry begins with the creation of two parallel volumes on the ground floor and another transversal volume on these two, configuring an internal patio.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

With pure and simple volumetry, natural materials such as concrete, wood and stone, a warm and welcoming atmosphere was created.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo
Plans
Plans
© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

The solution for using the house was established according to the family's day-to-day, and the most emphasized request was the question of using the gourmet, they wanted some privacy from the rest of the house, as young children love to receive friends and at the same time, when they wanted a certain integration that this was possible. 

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

So the gourmet was opposite the social entrance, with bathrooms and a TV room integrated with it. The living room, with a wall and shelves covered in freijó wood blade, opens onto the side garden of the social entrance, where the internal is intermingled with the external. It is the same garden that integrates with the gourmet, but that separated by a plan, maintains the privacy desired by the couple. 

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

The upper block that houses the rooms is covered with wooden louvers, maintaining privacy and thermal comfort. The intimate circulation of the rooms has a superior opening, bringing natural light to the space and eliminating the feeling of a simple corridor.

© Felipe Araújo
© Felipe Araújo

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House of Jabuticabeiras / mf+arquitetos" [Casa das jabuticabeiras / mf+arquitetos] 02 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/952459/house-of-jabuticabeiras-mf-plus-arquitetos> ISSN 0719-8884
© Felipe Araújo

jabuticabeiras之家,简朴的美食之家 / mf+arquitetos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.