We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Community Centre Vonsild / Cubo Arkitekter

Community Centre Vonsild / Cubo Arkitekter

© Helene Høyer Mikkelsen© Helene Høyer Mikkelsen© Helene Høyer Mikkelsen© Helene Høyer Mikkelsen+ 14

  • Architects: Cubo Arkitekter
  • Area Area of this architecture project Area:  450
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Helene Høyer Mikkelsen
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Lampas, Trimble
  • Lead Architects: Partner Sune Nielsen
  • Design Team:Cubo Arkitekter
  • Clients:The Parochial Church Council | Parish of Vonsild | Denmark
  • Engineering:LB Consult
  • City:Vonsild
  • Country:Denmark
More SpecsLess Specs
© Helene Høyer Mikkelsen
© Helene Høyer Mikkelsen

Text description provided by the architects. The new Community Centre adds both modern and classical design elements to the historic surroundings of Vonsild Church. The awarded project demonstrates, how tailored and simple architecture contributes to the unique atmosphere of the place.

© Helene Høyer Mikkelsen
© Helene Høyer Mikkelsen
Site Plan
Site Plan
© Helene Høyer Mikkelsen
© Helene Høyer Mikkelsen

The Community Centre inscribes itself in the vicinity of C.F. Hansen's 19th-century church – a beautiful example of Danish Classicism in architecture inspired by ancient ideals. With a detached row structure situated perpendicular to the axis of the church, the building submits to the surrounding environment with a secluded location. The building brings together all functions, the many users, and activities of the Parish – providing a new social and inclusive space accessible to all.

© Helene Høyer Mikkelsen
© Helene Høyer Mikkelsen

The unifying element of the architecture is an open loggia. It creates a covered path in the direction of the church while creating a distinctive outdoor living space. The modern interpretation of the loggia establishes a sense of connectedness between Vonsild Church and the new Community Centre constituting a beautiful coexistence of old and new.

© Helene Høyer Mikkelsen
© Helene Høyer Mikkelsen

The Community Centre brings together a series of spaces where the use of continuous materials forms a warm atmosphere with light wooden surfaces and white fiber concrete. Entering via the roofed main entrance, the indoor environment appears light, open, and scalable. The church meeting rooms and offices provide an excellent work environment for the staff, and shared facilities and social spaces also include more intimate recesses, allowing for quiet moments of immersion. Throughout the building, the outdoor terrace and the loggia’s covered path creates both physical access and visible connection to the surrounding park.

© Helene Høyer Mikkelsen
© Helene Høyer Mikkelsen

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:6000 Vonsild, Denmark

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Community Centre Vonsild / Cubo Arkitekter" 26 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/951556/community-centre-vonsild-cubo-arkitekter> ISSN 0719-8884
© Helene Høyer Mikkelsen

翁西尔社区中心 / Cubo Arkitekter

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.