Zoom image | View original size
The new Community Centre adds both modern and classical design elements to the historic surroundings of Vonsild Church. The awarded project demonstrates, how tailored and simple architecture contributes to the unique atmosphere of the place.  The Community Centre inscribes itself in the vicinity of C.F. Hansen's 19th-century church – a beautiful example of Danish Classicism in architecture inspired by ancient ideals. With a detached row structure situated perpendicular to the axis of the church, the building submits to the surrounding environment with a secluded location. The building brings together all functions, the many users, and activities of the Parish – providing a new social and inclusive space accessible to all. The unifying element of the architecture is an open loggia. It creates a covered path in the direction of the church while creating a distinctive outdoor living space. The modern interpretation of the loggia establishes a sense of connectedness between Vonsild Church and the new Community Centre constituting a beautiful coexistence of old and new. View more View full description
Share Share