Di Vece Arquitectos Studio / Di Vece Arquitectos

Di Vece Arquitectos Studio / Di Vece Arquitectos
© Cesar Bejar
© Cesar Bejar

© Cesar Bejar© Cesar Bejar© Cesar Bejar© Cesar Bejar+ 21

Guadalajara, Mexico
  • Area Area of this architecture project Area:  90
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Cesar Bejar
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Cempanel, Iluminación Estevez, Trimble Navigation, Zenth
  • Lead Architects:Paolino Di Vece Roux, Paolino Di Vece Alarcón
  • Art And Museography:Diseño Industrial
  • Industrial Design:Isabel Di Vece Alarcón
  • Clients:Di Vece Arquitectos
  • Engineering:Raúl Menchaca
  • Illumination:Estevez
  • City:Guadalajara
  • Country:Mexico
More SpecsLess Specs
© Cesar Bejar
© Cesar Bejar

Text description provided by the architects. The concept for the Sutudio-Galería Di Vece is to create an atmosphere of a isolation within an environment that promotes a state of creative serenity. The experience starts at the Acces Bridge, a 15 mt long hallway, suspended between concrete walls, roughly finished, that ends up at the entry door; The gate is a heavy iron door, covered with fiber cement panels that embrace a line of light that marks the module key plan, not only for floors and ceilings, but also for walls, glazing and furniture.

© Cesar Bejar
© Cesar Bejar
© Cesar Bejar
© Cesar Bejar

The courtyard, at the end of the hallway, functions as the sundial that marks the start of the summer season; a skylight through which the sunlight that filters through the triple hight and that also coincides with the slot at the door, naturally marks the exploded flooring system that coincides with the summer solstice. The sequence continues through an art gallery that vestibules the transition towards the working spaces; a nocturn character space that shows the visitor the artistic possibilities of architecture through an exhibit of art pieces that remind us of the origins of form and space, its colors and its textures. This is the threshold that invites us to reflexión and also prepares us for the creative process to which we will be subject to during our stay.

© Cesar Bejar
© Cesar Bejar
Ground floor plan
Ground floor plan
© Cesar Bejar
© Cesar Bejar

The center of the studio is the Meeting room, a reunion place from which we can perceive the differences between the different environments. This is a monochromatic space, in between walls and glazings, in between stone and fiber cement planks, which moduled with unbeatable precision will make us feel imbedded within a relaxed and harmonious atmosphere, where each part, as little as it may be, is related to the whole.

© Cesar Bejar
© Cesar Bejar

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Int. 2a, Calle Justo Sierra 2326, Ladrón de Guevara, Ladron De Guevara, 44600 Guadalajara, Jal., Mexico

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Di Vece Arquitectos Studio / Di Vece Arquitectos" [Estudio - Galería Di Vece Arquitectos / Di Vece Arquitectos] 17 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/951435/di-vece-arquitectos-studio-di-vece-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.