HHT Coffee / P.I Architects

HHT Coffee / P.I Architects

© Quang Tran© Quang Tran© Quang Tran© Quang Tran+ 31

  • Architects: P.I Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  580
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Quang Tran
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Dulux, Toto, Da Quy Furniture, MPE Lightings, MaiKa, Trimble Navigation
  • Architect In Charge:Dang-Khoa Do
  • Design Team:Tran Ngoc Giao/ Nguyen Vinh Hoang Thao/Quach Dong Thuy/Hoang Duong Y Nhi
  • Engineering:Khuong Trong Nghia
  • Lighting:Hanh Nguyen
  • Contractor:Global Construction Architecture JSC
  • City:Dalat
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Quang Tran
© Quang Tran

Text description provided by the architects. The land plot, 3km from the center of Dalt city, sits on the hillside, offering a seemingly endless view toward the valleys, without any obstacle. The first time visiting the site, we just stood still, admiring the marvelous landscape from the place where the future coffee shop would be.

© Quang Tran
© Quang Tran
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Quang Tran
© Quang Tran

This was exactly the image of this landscape who initiated our design. The image of the undulating hills faded away into the mist of the valley was reproduced by the roof’s shapes and the staggered layout of the building blocks. This layout also created the transitional spaces between inside and outside, allowing the visitor to enjoy the pure air of the highland in a beautiful day.

© Quang Tran
© Quang Tran

Another image who triggered the design is the local greenhouses, gradually appeared inside the city. Putting aside the impacts of those greenhouses to the environment, we liked to reproduce the images of them lighten up in the night, the images that draw many of visitors to Da Lat. That’s why polycarbonate was chosen to be the envelope of the building. This material, combining with glass where necessary to prioritize the view to the landscape, create the effect of “lighten up greenhouse” for the building, in the night.

© Quang Tran
© Quang Tran
Cross Section
Cross Section
© Quang Tran
© Quang Tran

The design stage of the project took over 2 years. The time was long enough for the unexpected changes in building policies of the local authority to take effect on the project. The original idea was a 3-zones coffee store, offering to the visitors an experiment journey, started on the crowded street and ended at an open a space deep down in the wood, totally connected with the nature. Finally, only zone 1 got the building permission, with 80% of the outside areas were cut-off. This was really a big regret of us, the architects of the project, and of the clients, who really wanted to create a coffee store with a stand-out quality of spaces.

© Quang Tran
© Quang Tran

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Dalat, Lâm Đồng, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HHT Coffee / P.I Architects" 05 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/950809/hht-coffee-pi-architects> ISSN 0719-8884
© Quang Tran

HHT山间交叠咖啡店 / P.I Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.