We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

KNO Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

KNO Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

© Studio Bauhaus© Studio Bauhaus© Studio Bauhaus© Studio Bauhaus+ 24

More SpecsLess Specs
© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

Text description provided by the architects. This is a daycare project in Nagasaki, Japan. Recently, it is a big concern that too much screen time has negative effects on children’s speech ability. On the other hand, reading a loud with interactive communication between children and adults makes their problematic behavior and parents’ stress reduce. From this background, the idea is to naturally empower children to read more and speak more and develop a rich mindset as ‘The Picture Book Forest Under a Roof’.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus
Plan
Plan
© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

Several book corners are scattered all over the place to create the ambience of a book forest united under a single wooden roof. The book cabinet next to the kitchen consists of ‘Food and Food Education’. There is a hut which is filled with picture books. A ‘Creature Bookshelf’ was created next to the aquarium, consisting of books related to various living beings.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

A bookshelf below a skylight, ‘Earth Bookshelf’ consists of books related to sky and weather. A picture bookshelf near the entrance consists of books related to children and parents, also accessible to parents who visit the nursery, ‘Revitalizing Bookshelf’ for the post-sick children and class subjects bookshelf filled with teacher recommended books. Children will be able to learn a lot even while scanning through these diverse set of books in different corners of this nursery.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus
Sections
Sections
© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

Moreover, the vernacular design of long eaves is adopted to protect the interiors from solar radiation in summers and naturally heating it in winters, not to rely on electric devices like air conditioner too much and making the design sustainable. Also, the color palette of the exteriors and interiors is based on the local countryside scenery, keeping it very natural and minimal, and making children being attached to the local.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Nagasaki, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "KNO Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro" 03 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/950645/kno-nursery-hibinosekkei-plus-youji-no-shiro> ISSN 0719-8884
© Studio Bauhaus

KNO日托所,屋檐下的图书森林 / 日比野设计 + Youji no Shiro

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.