HEYTEA Store at Nanjing / Super Normal Space Design

HEYTEA Store at Nanjing / Super Normal Space Design

© Yangsha Ye© Xiang Yang© Yangsha Ye© Yangsha Ye+ 25

  • Architect In Charge:Minwen Wu, Jianxun Yang
  • Design Team:Xiang Yang, Liuchun Wu, Siying Xin
  • Client:HEY TEA
  • City:Nanjing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Yangsha Ye
© Yangsha Ye

Footprints
Falling sycamore leaves; Explore the ancient city walls of Xuanwumen; Xuanwu Lake; Tea utensils in the middle ages of the museum; The Flower Market in Hanzhong Gate; Bustling Xinjiekou; Are super ordinary on-site footprints.

© Xiang Yang
© Xiang Yang
© Yangsha Ye
© Yangsha Ye

Impression of NanJing
Short local experience: the ancient city wall of Nanjing, experience of the garden, thick history and tea cultureIs the strongest feeling. “Wall”, “garden”, “history”, “tea” as our local mark,then proceed to explore the tea space in Nanjing.

Transliteration
"History". Pass mark Find conversations between old and new materials, a modern reappearance of the transfer experience,Is our original intention for the tea space design.
"Wall". Out of space Keep the plain white facade material, reflecting the parasol tree and the city wall in the morning, Night becomes the carrier of light.
"Garden". Distinguish between noise and quiet in the space, by the experience of turning the garden, Rooms, pavilions, pavilions, platforms are scattered among them.
“Room”. Around a large tea table, Spacious wooden platform, with a metal ceiling, pedestal and cornices derived from ancient buildings.

© Yangsha Ye
© Yangsha Ye
© Yangsha Ye
© Yangsha Ye

Openings of different scales in the wall, And the soft light through the water-grained glass, form a rich spatial experience, While drinking tea, Various scenarios that happened here, can share You can also experience it alone.

© Yangsha Ye
© Yangsha Ye
© Xiang Yang
© Xiang Yang

Pavilion-located at the entrance and main passage of the mall, the flow of people is water so it is pavilion.
Pavilion-relatively small enclosed scene, single entry, Seat surround, suitable for long-term docking.
No excessive fence, exterior-facing seats and the flow direction, is our definition of it,a short stop,grey space connected to the outside
Terrace-a narrow strip facing the street, metal handrail. For past guests, provide a place to lean and stop. Enjoy the view of Wutong Street here comfortably, inadvertently become a street scene.

© Xiang Yang
© Xiang Yang
© Xiang Yang
© Xiang Yang

Tea
Dialogue-base made of rough stone, display teacups made by ancient methods, set off different tea, while staring quietly at the people and things in the past, it also seems to interpret for us the interesting life of the ancients.

© Xiang Yang
© Xiang Yang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Shop L101, 1st Floor, Jin Maohui Plaza, 201 Zhongyang Road, Gulou District, Nanjing, Jiangsu, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HEYTEA Store at Nanjing / Super Normal Space Design" 08 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/950626/heytea-store-at-nanjing-super-normal-space-design> ISSN 0719-8884
© Yangsha Ye

南京喜茶 / 超级平常空间设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.