We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Bond House / Alexis Dornier

Bond House / Alexis Dornier

© KIE© KIE© KIE© KIE+ 34

  • Architects: Alexis Dornier
  • Area Area of this architecture project Area:  1033
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  KIE
  • Architect In Charge:Alexis Dornier
  • Construction:Surya Kembar
  • City:Ubud
  • Country:Indonesia
More SpecsLess Specs
© KIE
© KIE

Text description provided by the architects. The cross is one of the oldest diagrams of space organization in architectural history. Bond is designed through the interplay of intersecting elements coming together to shape plane-fields for gathering and recreation on all levels- a junction that unifies elements traveling in all directions. This work of lines frames the lush surrounding and forms no obstacle to the eye that is free for gazing.

© KIE
© KIE
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© KIE
© KIE

One approaches the building head on and right onto the pool area which forms the dominating main axis of the house, splitting the living room into two living spaces. Together with the pool area they form the main gathering level.

© KIE
© KIE

The slab is seemingly hovering about these spaces and has large openings above the pool area that provide views from the roof terrace back onto the pool. The curtain wall façade of the living rooms show very little visual barrier to the outside and hold a collection of remarkable furniture pieces, the sculptural kitchen and dining table. 

© KIE
© KIE

The spiral staircase is the central sculpture and connects to the vast roof terrace, from which one can enjoy views onto rice fields as well as back down into the pool area. The ground floor holds 5 bedrooms that access the living rooms through voids that hold stairways. All rooms can also be individually accessed from the outside, and without having to go through the living rooms they form the pedestal for upstairs.

© KIE
© KIE
Section A
Section A
© KIE
© KIE

Chosen materials amplify the seamless continuation of the outside and sukabumi stone is the conceptual fossilization of the jungle, defining all hard surfaces. The wooden ceiling adds warmth and marks all ‘inside’ spaces to be specific.

© KIE
© KIE

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Bond House / Alexis Dornier" 21 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/949933/bond-house-alexis-dornier> ISSN 0719-8884
© KIE

Bond 巴厘岛林中别墅 / Alexis Dornier

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.