Lianhuadang Tourist Center / SEU-ARC + Nanjing Concord Design & Engineerings

Lianhuadang Tourist Center / SEU-ARC + Nanjing Concord Design & Engineerings

© Bowen Hou© Bowen Hou© Bowen Hou© Bowen Hou+ 28

Yixing, China
  • Architect In Charge:Yuan Zhu, Yan Liu
  • Design Team:Yuan Zhu, Yan Liu, Pingping Zhang, Wenjun Liu
  • Engineering Design:Li Wang
  • Landscape Design:Yuan Zhu, Tianjiao Chen, Tianlei Fan
  • Client:Dingshu Town, Yixing
  • Consultants:Yang Zheng, Huaping Zhang
  • City:Yixing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Bowen Hou
© Bowen Hou

Text description provided by the architects. The tourist center is located in the Lianhuadang waterfront area of Yixing City, Jiangsu Province. It serves tourists for rest, viewing, retail, toilets, etc. And it is also used as a tourist boat terminal.

© Bowen Hou
© Bowen Hou
Sections
Sections
© Bowen Hou
© Bowen Hou

The project site is planned on Lianhua Island in the middle of the lake. The surrounding area is a distinctive lotus landscape that has a wide view and abundant aquatic plants. In order to maximize the view of the surrounding landscape, the ground floor of the building adopts an open design strategy to guide people's behavior and sight.

© Bowen Hou
© Bowen Hou

Starting from the entrance, there are two walking routes guiding tourists, one is walking across the building and the other stepping up to the roof to overlook the landscape. The walking routes influence the form of the building, and the platform with a colonnade underneath makes people experience the slight height difference of the site, the sight through the column, and the overall landscape around the lake.

© Bowen Hou
© Bowen Hou
First floor plan
First floor plan
© Bowen Hou
© Bowen Hou

This project aims to combine the topography and environment to create a rich spatial experience and form a good interaction with the surrounding landscape. By setting up a cyclic walking route system, the building links up with the courtyard, viewing platform on the roof, and lakeside waters while connecting the basic functions of retail, recreation, and boat terminal. People can experience the unique landscape of Lianhuadang when walking inside and outside, up and down of this building.

© Bowen Hou
© Bowen Hou
© Bowen Hou
© Bowen Hou

In addition, the inner triangular courtyard forms a kind of spatial depth of field through the hollow bricks wall.

© Bowen Hou
© Bowen Hou

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Lianhuadang, Yixing, Jiangsu, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Lianhuadang Tourist Center / SEU-ARC + Nanjing Concord Design & Engineerings" 20 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/949664/lianhuadang-tourist-center-seu-arc-plus-nanjing-concord-design-and-engineerings> ISSN 0719-8884
© Bowen Hou

宜兴莲花荡游客中心 / 东南大学建筑学院 + 南京匡合国际工程设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.