We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Well of Light House / Phidias Indonesia

Well of Light House / Phidias Indonesia

© Andreaswidi© Andreaswidi© Andreaswidi© Andreaswidi+ 26

Bekasi, Indonesia
  • Architects: Phidias Indonesia
  • Area Area of this architecture project Area:  500
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Andreaswidi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Owens Corning, Blanco, Dulux, Toto, Conwood, Philips, Roman Granite, Tiero, Trimble, ZWCAD
More SpecsLess Specs
© Andreaswidi
© Andreaswidi

Text description provided by the architects. Situated on the hustle & bustle Bekasi area, West Java, Indonesia, The Well of Light House is designed to be an oasis for the residents. The basic approach is to create a Tropical Contemporary style house. The main principle of the house is to create passive cooling by optimizing light penetration and air flow into the whole house through building massing configuration, solid and void façade, and material.

© Andreaswidi
© Andreaswidi
First Floor Plan
First Floor Plan
© Andreaswidi
© Andreaswidi

The basic building massing configuration is to divide the house into 3 building masses to avoid bulkiness and maximize natural light and air flow. Building mass 1 will incorporate living room, master bedroom and 3 bedrooms. Building mass 2 will incorporate dining room and building mass 3 will incorporate service area. At the entrance, the residents will be welcomed by an elegant texture combination, a blend of stone and craved light brick on the wall, granite tile on the floor and concrete wood on the ceiling and the floor.

© Andreaswidi
© Andreaswidi

Continuing to the foyer, we will see similar combination with the entrance, complemented by the table and home ornaments that develop serene and homey feeling when entering the house. The private courtyard is one of the highlights of the house, that is not only become a greenery but also become a flexible space for the residents. This courtyard unifies main spaces in the house by having direct physical and visual access from dining room, living room and master bedroom. Having a simple yet elegant landscape makes this courtyard is easy to maintain.

© Andreaswidi
© Andreaswidi
Section 04
Section 04
© Andreaswidi
© Andreaswidi

The courtyard looking dining room and living room are comfortable spaces for family events which have exclusive view to the courtyard. Also, by providing transparent sliding door towards the courtyard, it allows the indoor space to extend to the outdoor, physically and visually. Therefore, the rooms will felt spacious and those will enrich the family events experience in the house.

© Andreaswidi
© Andreaswidi
Front Elevation
Front Elevation
© Andreaswidi
© Andreaswidi

All of the bedrooms have large windows to maintain direct sun light and air flow. Each bedroom has different type of view. The special one is the master bedroom that has direct view and access to the courtyard. Therefore, every wake up the residents could feel the freshness of the lawn. The façade is created from combination of large windows, breezeblocks and solid walls, complemented by Lee Kwan Yew creepers plant that create softness in respond to the heaviness of the wall and conc­rete. Those combinations bring harmony and balance on the façade.

© Andreaswidi
© Andreaswidi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Well of Light House / Phidias Indonesia" 18 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/949631/well-of-light-house-phidias-indonesia> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.