Warehouse Morinha / stu.dere

Warehouse Morinha / stu.dere

Cortesia de Ivo Tavares StudioCortesia de Ivo Tavares StudioCortesia de Ivo Tavares StudioCortesia de Ivo Tavares Studio+ 35

  • Architects: stu.dere
  • Area Area of this architecture project Area:  334
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Exporlux, Fontini
  • Cliente:Belo e Tavares SA
  • Engineering:Civiuban – Engenharia e Fiscalização
  • City:Vila Meã
  • Country:Portugal
More SpecsLess Specs
Cortesia de Ivo Tavares Studio
Cortesia de Ivo Tavares Studio

Text description provided by the architects. As if it was a game... so a new project started! It was a sad and an empty place that turned into a large light space and dynamically fitted, as a space for children should be. In the first contact with the building, it was found a place too wanton in terms of space distribution. Despite the client's request for an open space concept, the intention was to create a sense of exploration as one walked through space, as though it were a labyrinth, like a game for a kid.

Cortesia de Ivo Tavares Studio
Cortesia de Ivo Tavares Studio
Plan
Plan
Cortesia de Ivo Tavares Studio
Cortesia de Ivo Tavares Studio

Hence the implementation of the wire mesh, which creates a physical but not visual barrier, thus fulfilling the client's premises. In addition to the area devoted to displaying and storing the items, the ground floor includes an office and a small storage room. When accessing the upper floor, there is a studio for product photography. This division was subdivided into two spaces with a glazing system, which was designed to expand space. The materials used have been selected in such a way that their use is unique, without the need for adjacent layers and finishing with other products. Honeycomb polycarbonate has been chosen for the interior walls, suggesting an industrial appearance in harmony with the micro cement-coated floor. To counterbalance this, the ceilings and the office were lined with birch plywood, creating a more intimate feel. This note has a regular metric that allows both the rhythm to be created and the organization of space, such as furniture layout, to be guided.

Cortesia de Ivo Tavares Studio
Cortesia de Ivo Tavares Studio
Transversal section
Transversal section
Cortesia de Ivo Tavares Studio
Cortesia de Ivo Tavares Studio

A small area dedicated to children was created next to the stairs to the upper floor. This playful space was covered with polycarbonate and with a double-height, at which the lights of a design object fell. The lights reflected in the polycarbonate allude to a world of magic, imagination, and creativity. The industrial style pendant lamp was designed specifically for the place.

Cortesia de Ivo Tavares Studio
Cortesia de Ivo Tavares Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:4605 Vila Meã, Portugal

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Warehouse Morinha / stu.dere" [Armazém Morinha / stu.dere] 14 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/949324/warehouse-morinha-stere> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.