ShedBOX House / Atelier Janda Vanderghote

ShedBOX House / Atelier Janda Vanderghote

© Sarah Van Hove© Sarah Van Hove© Alexander Meeus© Sarah Van Hove+ 17

© Alexander Meeus
© Alexander Meeus

Text description provided by the architects. An old brewery is being converted into a home. The plot in question is part of an inner area that is in the full development of a family home infringement project. The shed roofs are broken down. The existing concrete structure becomes the blueprint for the new plan.

© Alexander Meeus
© Alexander Meeus

A new steel structure was developed between the old concrete structure. The concrete draws itself as a pencil line between "old" and "new".

© Sarah Van Hove
© Sarah Van Hove
Ground floor plan
Ground floor plan
© Sarah Van Hove
© Sarah Van Hove

The existing elements require a subtle interweaving of quality spaces and honest materials that enter into a dialogue with the existing rough structure. The contradiction between roughness and refinement forms tension to frame the whole.

© Sarah Van Hove
© Sarah Van Hove

The new home nestles in the existing contours of the shed. This gives the house a large outdoor space on the living spaces and intimate outdoor space on the more private spaces. The communal garden becomes the green core of the entire site.

© Sarah Van Hove
© Sarah Van Hove

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "ShedBOX House / Atelier Janda Vanderghote" 09 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/949228/shedbox-house-atelier-janda-vanderghote> ISSN 0719-8884
© Alexander Meeus

ShedBOX 之家,混凝土结构钢结构贴合并置 / Atelier Janda Vanderghote

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.