The Water House / CIA Design Studio

The Water House / CIA Design Studio

© Quang Dam© Quang Dam© Quang Dam© Quang Dam+ 27

Tam Anh Nam, Vietnam
  • Architects: CIA Design Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  175
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Quang Dam
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, INAX, Boss
  • Architect In Charge:Nguyen Tien Chung & Tran Trung
  • Design Team:CIA Design Studio
  • Clients:Tran Van Huu
  • Construction:CIA Construction Building and Interior
  • City:Tam Anh Nam
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Quang Dam
© Quang Dam

“the water house” locates in a new resettlement area in Tam Anh, Nui Thanh, Quang Nam, Vietnam. which is annually influenced by the tropical monsoon climate. All of this gave people here a challenge to brainstorming an idea about building their own house that adapts to all features of the climate. Therefore, clients contact us to have their desires come true.

© Quang Dam
© Quang Dam
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Quang Dam
© Quang Dam

 With 7x25 metres of area, The house  is designed for a couple and two son. The functions include 3 bedrooms with toilets, a living room, a kitchen. The owners want a house that could improve their living condition. Started by a rectangular block, we separated it into two cubes connected outside and inside by the buffer space include a porch and a skylight at the center of the house. The main space  include the living and dine area as well as a quiet space located in the cube behind Includes three the bedrooms and two toilet.

© Quang Dam
© Quang Dam

The  void is placed at the center of the house, which plays as a point to balance the nature. At this space, nature is appeared with its elements such as trees, natural light, the wind, and rains. We scrutinized every detail about climate and the sun’s orbit in order to propose solutions for collecting natural lighting, covering sunlight at the West of the main front of the work, taking cool wind of the river behind.

© Quang Dam
© Quang Dam
Diagrams
Diagrams
© Quang Dam
© Quang Dam

Regarding interior aspect, ideas from  tuber furniture locally use to make new ones with the same ideas. All the sofa wood, dining tables or beds are made from natural wood. The house is covered with panel polycarbonate and  vines down from the roof. By that, we could alley the solar radiation on the glass walls. We have fully exploited the lake on the side of the house. In addition, the woody sliding doors were used for letting the living room to be more spacious and well ventilated, furthermore, it helps create an amazing view to admire the sceneries. After a period of use, the investor feels satisfied with the work that we created.

© Quang Dam
© Quang Dam

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "The Water House / CIA Design Studio" 10 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/949062/the-water-house-cia-design-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.