Tole House / H2

Tole House / H2

© Quang Dam© Quang Dam© Quang Dam© Quang Dam+ 23

Thành phố Vũng Tàu, Vietnam
  • Architects: H2
  • Area Area of this architecture project Area:  103
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Quang Dam
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Toto, Hoa Phat, Kelvin&Lux, Moc Gia Phat, TOA, Trimble Navigation, Xinfa
  • Architect In Charge:Tran Van Huynh, Nguyen Thi Xuan Hai, Do Trong Nhan Kiet, Nguyen Van Hoa, Tran Van Ha
  • Design Team:H2
  • Iron:Mr. An
  • Construction:Thành Phát
  • City:Thành phố Vũng Tàu
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Quang Dam
© Quang Dam

Text description provided by the architects. The house is built on the land of 103m2. Our goal is to build a house with minimalist shape outside but modern and full function inside. Because of the limited of economic, we have saved for the construction cost minimally to invest in interior equipment.

© Quang Dam
© Quang Dam
First Floor Plan
First Floor Plan
© Quang Dam
© Quang Dam

The house shows clearly the owner's personality that is strong and cold outside with iron frame structure and white corrugated tole around, but warm inside with wooden furniture, warm white light and full of trees in living space.The tole layer which is used to cover the outside, is insulating foam tole. The inside of tole layer is completed by drywall, combined with well-ventilated skylights, the house is always cool and bright.

© Quang Dam
© Quang Dam

The house's function includes 2 floors:

- First floor: parking lot, living room, dining room, kitchen, toilet and 1 bedroom.

- 2nd floor: worship room, 02 bedrooms, toilet and voids

© Quang Dam
© Quang Dam

Trees surround the house and each space opens up a green patch, which gets light from the sky light. So the spaces connected together to create the cohesion between 3 generations in the family: grandparents – parents- children. Because the family has many generations, the house must supply full function from the solemn worship area to the children's felling net above the parking lot.

© Quang Dam
© Quang Dam
Section
Section
© Quang Dam
© Quang Dam

Even the limited land with lots of usable purpose, the owner still wants a small garden that is suitable for grandparents to rest and relax. The green spaces also make creative and peaceful living environment for children, so it is laid out in every corner of the house.

© Quang Dam
© Quang Dam

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Tole House / H2" 25 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/948387/tole-house-h2> ISSN 0719-8884
© Quang Dam

波纹板住宅,绿植点缀的三代之家 / H2

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.