The Quayside Mixed-use Development / CL3 Architects

The Quayside Mixed-use Development / CL3 Architects

© Nirut Benjabanpot© Nirut Benjabanpot© Nirut Benjabanpot© Kris Provoost+ 20

  • Design Team:William Lim, Clinton Tsoi, Howard Man
  • City:Hong Kong
More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. The Quayside is an innovative mixed-use development that promotes a healthy working environment mixing work, dine, recreation, relaxation into a green oasis amidst an industrial neighbourhood in Hong Kong.

© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot

With the office lobby on the ground level, retail on the first and second levels, and a large green podium on the third level, circular openings were created to visually connect and integrate the various functions, while planting with self irrigation and lighting system forms column structures puncturing through these openings.

© Kris Provoost
© Kris Provoost
© Kris Provoost
© Kris Provoost

A grand spiral stair connects the second to the third level4,300m² podium garden, equipped with a jogging path. The criteria for a WELL certification that includes air, water, nourishment, light, fitness, comfort and mind are carefully integrated to achieve a healthy work place amidst a stark, industrial context being transformed.

© Kris Provoost
© Kris Provoost
© Kris Provoost
© Kris Provoost

Awarded both LEED Platinum and BEAM Plus Platinum certification with WELL GOLD certification due to receive (delayed due to COVID-19).

© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot

The notion of “green” is achieved in these main gestures:
1. Incorporating massive amount of planting through self irrigation system. Creating vertical green columns by puncturing the floors and creating connectivity.
2. Utilizing a passive solar design with brise-soleilto filter heat on the perimeter, fully openable shop fronts on the interior to bring natural light into the space.
3. Incorporating recycle bins, healthy vending machines, relaxation podium, jogging trail, smart information systems to achieve the highest level of WELL standard.
4. Creating interconnectivity among office reception and the retail podium through creation of slab openings to enhance a work-rest-play balanced lifestyle.

© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot

The beauty of green oasis blurs the boundary of the building and integrates its interior and exterior. People who work here can not only work in a healthy and comfortable way, but also find what they need without going out. What CL3 creates is a new and avant-garde complex functional space.

© Kris Provoost
© Kris Provoost

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:77 Hoi Bun Road, Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong (SAR)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Quayside Mixed-use Development / CL3 Architects" 22 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947950/the-quayside-cl3-architects> ISSN 0719-8884
© Kris Provoost

The Quayside海滨汇 / 思联建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.