Osotspa Office Building / Plan Architect

Osotspa Office Building / Plan Architect

© Panoramic Studio© Panoramic Studio© Panoramic Studio© Panoramic Studio+ 31

  • Architects: Plan Architect
  • Area Area of this architecture project Area:  9090
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Panoramic Studio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: American Standard, Asia Aluminium, Stone and Rose, TOA, WILLY
  • Design Team :Korkiat Kittisoponpong, Sikarin Udomwong
  • Client:Osotspa Co., Ltd.
  • Design Year:2010
  • Project Type:Office
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

Text description provided by the architects. The main design concept of the project come from the surrounding. North of the site adjacent to a busy highway with traffic noise and air pollution. East of the site located an old carpark building. Main entrance of the site is on the west. These factors and constraints influence the design process of the building.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio
Plan - 1st floor
Plan - 1st floor
Section C
Section C
© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

The building is rotated away from the high way to avoid noise and pollution while opening up toward the entrance. As a result, the building also avoids undesirable afternoon sun from the west. Building circulation, elevators, stairs and restrooms located on the east side of the building to block morning sunlight and sight of old car-park building. Solid walls on the west reduce solar heat gain. On the other hand, most of the windows are on the north and south.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

To avoid facing the highway directly, building mass on the same level as a highway is tilted away creating the unique mass that responds to the context. The vertical zig-zag facade prevents office area from direct sunlight. The angled facade then divide in vertical stripe and shift around to make building mass more dynamic. Another benefit of the zig-zag facade is that the overall form of the building become less massive. The rising vertical pattern also symbolizes the growth of the corporate. Building enclosure and opening pattern also form zig-zag vertical lines to reflect the architectural language of building form while reducing solar heat gain.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ramkhamhaeng Rd, Krung Thep Maha Nakhon, Bangkok, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Osotspa Office Building / Plan Architect" 19 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947904/osotspa-office-building-plan-architect> ISSN 0719-8884
© Panoramic Studio

Osotspa办公大楼,临近公路的‘之’字形设计 / Plan Architect

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.