We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

JLB House / Rocco Arquitetos

JLB House / Rocco Arquitetos

© Manuel Sá© Manuel Sá© Manuel Sá© Manuel Sá+ 41

  • Architects: Rocco Arquitetos
  • Area Area of this architecture project Area:  1158
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Manuel Sá
  • Lead Architect: Giancarlo Rocco
More SpecsLess Specs
© Manuel Sá
© Manuel Sá

Text description provided by the architects. The plot is located on the banks of the Itupararanga dam and the house was implanted in such a way as to explore, to the maximum, it’s beautiful views. The extensive program was accommodated in 2 main volumes: one for the intimate areas and the other for the social and service ones. On the axis of the two volumes is the main entrance to the residence. The transparency of the two aligned facades allows the view of the dam from its arrival. On the opposite side of the entrance was positioned a water mirror. It reflects the sunlight and contributes to the control of temperature and humidity.

© Manuel Sá
© Manuel Sá
© Manuel Sá
© Manuel Sá

In the intimate area block, five bedrooms occupy the ground floor, three of which open onto a generous terrace facing the dam. On the upper floor there is, on one side, the master suite with a private terrace and on the other a family room. Only one staircase serves the two blocks and the connection between them is made by a walkway that crosses the central Hall.

© Manuel Sá
© Manuel Sá
First Floor Plan
First Floor Plan
© Manuel Sá
© Manuel Sá

On the main volume, living and dining rooms have double height and are separated from the varanda by a set of sliding doors that opens completely and allows a total integration between the spaces. The glass-covered varanda is the central part of the residence, connecting interior and exterior. The pool was lowered 50 cm in relation to the ground floor to allow a better view of the dam. The 3-sided “infinity edge” feature helps to better insert it into the landscape.

© Manuel Sá
© Manuel Sá
Section
Section
© Manuel Sá
© Manuel Sá

A leisure area, with a games room, sauna and fitness room located on the lower part of the plot completes the program.

© Manuel Sá
© Manuel Sá

© Manuel Sá
© Manuel Sá

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "JLB House / Rocco Arquitetos" [Residência JLB / Rocco Arquitetos] 13 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947441/jlb-house-rocco-arquitetos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.