We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

C-maison / Architect Hoang Vu

C-maison / Architect Hoang Vu

© To Nguyen Photography© To Nguyen Photography© To Nguyen Photography© To Nguyen Photography+ 25

  • Architects: Architect Hoang Vu
  • Area Area of this architecture project Area:  70
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  To Nguyen Photography
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, AnCuong, TOA, Taicera Tiles
  • Lead Architect: Le Hoang Vu
  • Design Team:Le Van Chung
  • Engineering:Le Van Chung
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© To Nguyen Photography
© To Nguyen Photography

Text description provided by the architects. This is a cozy little house in the sub-urban of the Hochiminh city, a design for a three-generation. With limited site, the most important priority of the project is create a family-space which can make the closeness in their families. Besides, it is still necessary to give completely privacy for each member. Not only providing a fully equipped accommodation, the house is also an experience of various spaces and the attracted natural elements consist of light rhythm and windy journey.

© To Nguyen Photography
© To Nguyen Photography
Ground and First Floor Plan
Ground and First Floor Plan
© To Nguyen Photography
© To Nguyen Photography

Because the house is oriented Southwest, the architect chooses solution to create a wooden sun louvre system throughout the front elevation to prevent effects from sunlight while still being able to open the ceiling glass doors to maximize the interaction between the space inside and outside.

© To Nguyen Photography
© To Nguyen Photography

For the space problem, common spaces (living room-kitchen) are arranged in first floor, become an open-space in center which creating intersections outside of private spaces. Moreover, the ventilation corridor is arranged in boundary along the length of house combined with some voids can create an expanded impression of space and helps indoor illumination can be day-lighted. This is very useful for a city house just have only one frontage facing outside in the condition of tropical climate.

© To Nguyen Photography
© To Nguyen Photography

The rustic materials, emphasis may be achieved by home decor with wood products charmingly simple but elegant, a good connection back to nature. Finally, with this house, we want to show our mindset about the way how to maintain harmony with the specific surround the project where it located in.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "C-maison / Architect Hoang Vu" 09 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947249/c-maison-architect-hoang-vu> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.