Happynest Office / FATTSTUDIO

Happynest Office / FATTSTUDIO

© Panoramic Studio© Panoramic Studio© Panoramic Studio© Panoramic Studio+ 36

  • Architects: FATTSTUDIO
  • Area Area of this architecture project Area:  1272
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Panoramic Studio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Actiu, Daikin, Lamitak, LOGICA, Trueconnection
  • Architect In Charge:FATTSTUDIO, Supanna Chanpensri
  • Architecture Design Team:Ornyupa Noichad, Sudarat Mhunkarn
  • Interior Designer:FATTSTUDIO, Wattikon Kosonkit
  • Interior Design Team :Jindamart Pudsa (team leader), Surapa Thaviltrakul, Khutthayawun Kulthawe
  • Facade Designer:Surapat Phunmuang
  • Lighting Design:Jindamart Pudsa with TRUELIGHT
  • Main Contractor:SAMCON Company Limited
  • Mechanical And Electrical Contractor:J.L. engineering Company Limited
  • Interior Contractors:MLT. Furniture, Wawara design Company Limited, DR Lion house Company Limited
  • City:Khet Prawet
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

"The Happynest" project was started in 2018. The project scope is to build the new campus for the group of companies to consolidate Office and Distribution centre together on the eastern motorway road, Bangkok. The land plot size is 6400 sqm., which will utilize for the construction in this phase only 50% and leave the remaining to serve as the green space. We aim to build the better facilities for business and our people, and it should look nice and timeless. "happy nest" mixed from 2 words "happiness" and "nest" which truly represent the characteristic of our office.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio
First Floor Plan
First Floor Plan
© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

We have a total of 70 people and 40 people are working as the Vet consultant. They will mostly work with our customer in the field across the country and will come back to the head-office only 7 days/month for a monthly strategic meeting, so we compare them like a bird flying back to their nest, and the month-end time is a very happy time for us, lively, noisy and happy.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

We had begun our draft by putting all core requirements into the design, and in the end, we have the initial design that can serve all of the functions but the design looked very ordinary. However, we decided to reach out to FATTSTUDIO in the last minute when the structural was being constructed on schedule. It was like the renovation of the project first design as the civil construction was moving forward so the time is our main concern.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

We tried to brief the concept, mood and tone of the design that we would have the friendly, collaborative and minimal office design. We had informed every the specific requirement of each department that they need to incorporate into the new interior design and we also concerned the energy-efficient building, that could utilize the natural light but can prevent the heat at the same times, so the facade design was also the first important requirement for our architect. The architect and interior team had to understand all the current function-based and polish it's with a better design.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

I believe the good office design should improve the work-life of the user, most important is function follow with nice design. Not just for the nice illustration on the magazine or for the studio portfolio commercializing. To do this, a designer should spend a lot of time to interview, listen and observe the real nature of work of the user in each department. FATTSTUDIO had done that surprisingly, they came to visit our old office, observe, ask and listen to understand the environments and need in each team.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio
Second Floor Plan
Second Floor Plan
© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

We iterated the designs and eventually can finalize the design within the urgent timeline and The Happynest was fully completed in April 2020 after that the office moved in at the end of months. At the result, the users are very happy for their work-life. At the same time, they also fascinated with the new design office. We have a nice modern twin lobby to serve different purposes. We have a lively and colourful canteen. Our account offices have the massive folder wall and noise suppression printer room and we also have the multiple size meeting and seminar room to use as the common meeting area.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

In the other hand, our nerd technical support group has the gigantic design library shelf to collect all massive textbooks. The massive department has the flow of open space when they head back to the nest. All our goals have completed and the good environment has been delivered from design. In our office doesn’t have anything new, It means such a creative or innovative design, we don’t require all such things. My mission is to evaluate the quality of working life and so appreciate when moving in.

© Panoramic Studio
© Panoramic Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:2 Motorway Rd, Khwaeng Prawet, Khet Prawet, Krung Thep Maha Nakhon 10250, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Happynest Office / FATTSTUDIO" 10 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947238/happynest-office-fattstudio> ISSN 0719-8884
© Panoramic Studio

Happynest 办公楼,简洁滤光立面 / FATTSTUDIO

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.