House of Tranquility / Tal Goldsmith Fish Design Studio

House of Tranquility / Tal Goldsmith Fish Design Studio

© Amit Geron© Amit Geron© Amit Geron© Amit Geron+ 25

© Amit Geron
© Amit Geron

Text description provided by the architects. On every project we take, we try to project the nature of our clients in the design. In this house, we translated their calm and pleasant nature into a meditative space. Our guidelines for the design incorporated a light color palette, natural materials and repetitive basic geometry patterns. Along with the great natural light, we were able to reach the outcome we were looking for.

© Amit Geron
© Amit Geron
Plan
Plan
© Amit Geron
© Amit Geron

We used smoked oak wooden floor for the entire house, along with light monochrome colored furniture and lighting elements. For the stairs and railing we used white painted thin iron boards. To separate the staircase from the living room and yet keep a connection between the two areas, we designed 6 meter high see-through wooden louvers, sitting inside an oblique wooden frame. The square net pattern continues to the TV room pivot doors.

© Amit Geron
© Amit Geron

opposite to the louvres, on the other side of the living room, we incorporated a wooden window sit, framing a large window facing the outdoor pool, creating a pleasant sitting area on the border between inside and out. Italian brand Arclinea kitchen with a 5 meter long island stands in the heart of the ground floor allowing open view to the entire areas of the floor and yard.

© Amit Geron
© Amit Geron

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House of Tranquility / Tal Goldsmith Fish Design Studio" 03 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/946968/house-of-tranquility-tal-goldsmith-fish-design-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.