We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Office M / takaomi yoshimoto + associates

Office M / takaomi yoshimoto + associates

© Kohei Yoshida© Kohei Yoshida© Kohei Yoshida© Kohei Yoshida+ 7

  • Area Area of this architecture project Area:  42
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Kohei Yoshida
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Vectorworks, ADVAN, JPMA
  • Architect In Charge:Takaomi Yoshimoto
  • Design Team:Onhill Design and Construction Company Limited
  • Client:Shuto Taniura
  • Engineering And Construction:Onhill Design & Construction Company Limited
  • Engineering:Onhill Design & Construction Company Limited
  • Construction:Onhill Design & Construction Company Limited
  • City:Sapporo
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© Kohei Yoshida
© Kohei Yoshida

Text description provided by the architects. Renovation project that turns a wooden apartment into an office. Since it was their own office, we challenged to construct it independently. I drew the drawings as much as possible and immediately thought about it on the spot, and if it failed, I should dismantle it.

© Kohei Yoshida
© Kohei Yoshida

We thought about how to incorporate the findings into functions and designs in the limited space. Peeling off the existing tatami mats and floorboards revealed solid wood floor beams. As we proceeded with dismantling, we sat down on this floor beam and when we saw the staff resting, we thought about dropping the floor beam into a space on a furniture scale, replacing the cross floor beam with furniture and various places It was a device that produces.

© Kohei Yoshida
© Kohei Yoshida

The stool was designed so that it can be installed anywhere on the floor beam and can sit for a long time. I thought about how to reinterpret or reinterpret the object rather than simply changing the shape. The act of straddling the flow line may cause inconvenience, but I think that inconvenience also creates a new place to stay and time to stop and think.

© Kohei Yoshida
© Kohei Yoshida

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Sapporo, Hokkaido, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Office M / takaomi yoshimoto + associates" 02 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/946746/office-m-takaomi-yoshimoto-plus-associates> ISSN 0719-8884
© Kohei Yoshida

极简框架办公空间 / takaomi yoshimoto + associates

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.