We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

ZAS and CEBRA Unveil University of Toronto's New Student Hub

ZAS and CEBRA Unveil University of Toronto's New Student Hub

ZAS Architects and Denmark-based CEBRA Architecture have unveiled a new student hub at the University of Toronto Scarborough Campus (UTSC). The new facility was made to be a learning landscape that promotes agile and asynchronous education through rooms and open public spaces spanning multiple floors. Artificial terrain flows from the outside in, creating a hybrid of social and study areas to support campus life.

Courtesy of ZAS Architects, CEBRA ArchitectureCourtesy of ZAS Architects, CEBRA ArchitectureCourtesy of ZAS Architects, CEBRA ArchitectureCourtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture+ 7

Courtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture
Courtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture

The project includes 21 classrooms of various sizes and configurations ranging from a 500-seat auditorium to smaller 24-seat active learning environments. "We envisioned a truly flexible environment that broke down traditional pedagogies and instead, encouraged a fluid learning experience unconfined by the walls of the classroom," says Paul Stevens, Founder, and Senior Principal at ZAS Architects. "Peer-to-peer learning is emulated in all aspects of the design." Learning spaces sit on top of one another, creating opportunities for platform and bleacher seating.

Courtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture
Courtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture

On the exterior, the framed grid that forms the building’s façade creates a design that combines "various volumes, scales, surfaces and spatial qualities. Inspired by the form of Printer’s Tray predominantly used during the 19th Century, the building’s four distinct façades mirror the tray’s compartments and represent the diversity of spaces and educational environments within." The largely transparent facade is made with mullion-free structural glass panes.

Courtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture
Courtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture
Courtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture
Courtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture

Inspired by the Highland Creek ravine that weaves through the campus, the design aims to extend green space indoors. Meanwhile two rooftop gardens also merge indoor and outdoor spaces to enhance the public realm within the building’s upper levels. "Ultimately, this project is about more than classrooms. It’s about student support, both physically and mentally," says Peter Duckworth-Pilkington, Principal at ZAS Architects. ”Dedicating a state-of-the-art, central floor to student health sends a powerful message that well-being needs are not just accommodated at the University of Toronto, they are being prioritized."

News via ZAS Architects

Image gallery

See allShow less
About this author
Cite: Eric Baldwin. "ZAS and CEBRA Unveil University of Toronto's New Student Hub" 01 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/946678/zas-and-cebra-unveil-university-of-torontos-new-student-hub> ISSN 0719-8884
Courtesy of ZAS Architects, CEBRA Architecture

多伦多大学新学生中心方案,不受墙壁的限制

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.