We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

M Street Building / LESS

M Street Building / LESS

© N2shot, LESS© N2shot, LESS© N2shot, LESS© N2shot, LESS+ 24

  • Architect In Charge : Junseung Woo
  • Design Team : Junseuing Woo, Sangjung Han, Chulsoo Choi, Hokyoum Kim, Siyeol Song, Jinkwan Kim, Taegyu Park, Sunwha Lee
  • Client : MUHAK
  • City : Yongsan-gu
  • Country : South Korea
More SpecsLess Specs
© N2shot, LESS
© N2shot, LESS

Text description provided by the architects. Located in Seoul's multicultural heart, this building in Itaewon is situated in prime commercial real estate, where pedestrian and automobile traffic converge, and behind which, the landmark and immediately recognizable Namsan Mountain hillside area sloped street blend into the background. 

© N2shot, LESS
© N2shot, LESS
Elevation 04
Elevation 04
© N2shot, LESS
© N2shot, LESS

Our objective was to extend various pedestrian movement from the sloped street and traffic center to deep inside the building.  As a result, the building's exterior reveals outer stairs at the street level, spanning directly from the upper floors straight to the rooftop, where pedestrians can interact with people on the street as well as inside building. These expanded views traverse the citywide to the symbolic and historic Namsan Mountain.    

© N2shot, LESS
© N2shot, LESS

The gradually transforming and shifting façade module is carefully coordinated three-dimensionally, from street to the building's interior, and the kinked façade creates a smooth and flowing transition from the street level to the building rooftop. This is all connected to another level of the street inside the building through a path that illuminates light and harmonizes the sounds from the street. 

© N2shot, LESS
© N2shot, LESS
Axonometric View
Axonometric View
© N2shot, LESS
© N2shot, LESS

The façade element has its own rhythm, carefully defining the three-dimensionally kinked façade module's direction and face by orientation and its context. This vertical element of the facade module works as a louver to deal with the climate condition of building inside.  The module facade transitions, blurring the divisions between the building floor and interior space vertically and horizontally.  The aim was to make the vertical movement of building stand in harmony and yet independent from the street condition and context, all for the public and bypasses to view this as a smooth and harmonious melody

© N2shot, LESS
© N2shot, LESS

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Hannam-dong, Yongsan-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "M Street Building / LESS" 31 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/946671/m-street-building-less> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.