We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

V60 House / WARchitect

V60 House / WARchitect

© Rungkit Charoenwat© Rungkit Charoenwat© Rungkit Charoenwat© Rungkit Charoenwat+ 54

  • Architects: WARchitect
  • Area Area of this architecture project Area:  450
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Rungkit Charoenwat
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Lumion, COTTO, A.P.K., GstarSoft, MN Metal, TOA, Timbercharm, Trimble Navigation
  • Architect In Charge:WARchitect
  • Design Team:Thawin Harnboonseth, Photsawat Apariman
  • Clients:Krishana Sindhvananda, Patwalai Chanchiew
  • Interior Design:WARchitect
  • Lighting Design:WARchitect
  • Landscape Firm:WARchitect
  • City:Khet Lak Si
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

Text description provided by the architects. House's owners, both husband and wife are both airplane pilots, which is a career that takes long work periods in a very small area like cockpit. They all rarely have body movement or touching natural air when working, meanwhile each other's schedules don't match completely. To solve those problems, we thought of how to create spaces to enable them to take deep breaths of the fresh air and able to see each other every time they want.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
First Floor Plan
First Floor Plan
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

The house is located in a very good location with low level of air pollution in a far deep alleyway (soi Vibhavadi 60) and far from main road, the place located on an inheritance land, surrounded by their relatives, allow this house to have plenty of spaces to plant trees around the house.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
Second Floor Plan
Second Floor Plan
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

An area size of 200 square seems too big compare to owners’ required usable area, therefore, there is no need to design a house too compact. We separated house elements into 3 zones, e.g. Living area, bedroom, and guest area. Inserting spaces between these zones with green courtyard, results in meeting owners' needs mentioned above.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

To optimize an architecture surface to touch the nature as much as possible, both from experiencing green view from their eyes, or from opening all glass folding doors to create natural ventilation, able to feel the fresh air. All these three zones are not divided by interior partition wall, you have to walk from interior of one zone to exterior first, in order to lead dwellers to perceive a scent of nature among green courtyard before walking to other zones.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
Sections
Sections
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

Furthermore, wherever you are in these three zones, you can see each other all the time, for example, when one of the owner brew a coffee in the living area, able to see another one appreciating collectibles in the bedroom, and simultaneously seeing his parents exercising in a swimming pool.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "V60 House / WARchitect" 25 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/946320/v60-house-warchitect> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.