We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Evergreen Church / Oh Jongsang

Evergreen Church / Oh Jongsang

Courtesy of Oh JongsangCourtesy of Oh JongsangCourtesy of Oh JongsangCourtesy of Oh Jongsang+ 20

  • Architects: Oh Jongsang
  • Area Area of this architecture project Area :  501
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Oh Jongsang
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Lumion, DAELIM BATH, HANGLAS, Trimble Navigation
More SpecsLess Specs
Courtesy of Oh Jongsang
Courtesy of Oh Jongsang

Site plan - When you can use the land freely, in other words, when the building-to-land ratio is small, the layout of a building becomes a powerful means of setting the direction of architecture. When it's time to fill 60%, 80% of the land, we do not have a variety of choices. The number of cases increases significantly if the land can have many empty spaces.

Courtesy of Oh Jongsang
Courtesy of Oh Jongsang
First Floor Plan
First Floor Plan
Courtesy of Oh Jongsang
Courtesy of Oh Jongsang

The choice of views , Attitude toward the city, and Relations with one's neighbors is much more diverse and freer. The Evergreen Church was planned with a building-to-land ratio of 38% on an 820 m2 site. The client's light pockets have become a rather grateful situation for the architect. The church site is surrounded by buildings in all directions. Front, back, right, left...Buildings of the same height that are close to the boundary.

Courtesy of Oh Jongsang
Courtesy of Oh Jongsang

It is a general landscape of dense new town areas. In this situation, how should an architect orient himself? The small rate of building-to-land ratio found its own answer. Emptying the center and pushing the dense situation seemed to be the only solution. The center courtyard, which is relatively wide for its size, is so made. All empty spaces were centered except for parking spaces on the side of the road. On the road, the courtyard between the big open gates gives you a strange sense of mystery. When you enter the building, you can easily see that courtyard is the center of the building. All the space in the building becomes a space with a yard, with windows open toward the center.

Courtesy of Oh Jongsang
Courtesy of Oh Jongsang
Section 01
Section 01
Courtesy of Oh Jongsang
Courtesy of Oh Jongsang

Form and space - Refined forms were made and exposed concrete and brick building were built. The simplified external materials ,exposed concrete and brick, were selected to the inside, giving it a sense of unity. A serene chapel infused with natural light was built. The city-type small church was completed. Let's hope it will be a small shelter for both users and neighbors. 

Courtesy of Oh Jongsang
Courtesy of Oh Jongsang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:18 Cheongma-ro 134beon-gil, Geomdan 4(sa)-dong, Seo-gu, Incheon, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Evergreen Church / Oh Jongsang" 24 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/946198/evergreen-church-oh-jongsang> ISSN 0719-8884
Courtesy of Oh Jongsang

仁川常青教堂 / Oh Jongsang

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.