We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Cafe Slit / ARTEFACT

Cafe Slit / ARTEFACT

© Inwoo Yeo© Inwoo Yeo© Inwoo Yeo© Inwoo Yeo+ 22

  • Architects: ARTEFACT
  • Area Area of this architecture project Area :  73
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Inwoo Yeo
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, DAELIM BATH, Delta Light, Samik Exlposion Proof Electric, Sunil Elecomm, Todocristal, Trimble Navigation
More SpecsLess Specs
© Inwoo Yeo
© Inwoo Yeo

Text description provided by the architects. The Slit Cafe is located in a quiet, quiet alley a little away in front of Hongdae, a bustling street in Seoul. It is a space that requires versatility as it is located in a niche in the neighborhood of the busy street and has a launching plan as a fashion brand at the same time. The focus was on conceptualizing the gaps between existence and absence and understanding the totality of slits, even if part of this space is experienced in the small space that each structure creates.

© Inwoo Yeo
© Inwoo Yeo
Floor Plan
Floor Plan
© Inwoo Yeo
© Inwoo Yeo
© Inwoo Yeo
© Inwoo Yeo

So even if we all look from different locations, the flow of the diagonal structure continues the same, whether inside, outside, or anywhere. Through this process, we planned to customers feel the same flow, identity and the atmosphere created by the slit. And it was important to create the environment itself, especially considering the connectivity with the surroundings.You can relax by yourself, and have your own space where you can make noise, and at the same time all these separate places are open and connected to each other through the same flow. Not just creating a gap in the Facade plan, but a three-dimensional slit occurs in the form of a huge mass penetrating. By doing so, we wanted to control light properly and naturally control light over time and create an appropriate atmosphere without the need to artificially control light.

© Inwoo Yeo
© Inwoo Yeo

The slit of a triangle is an identity, as well as a trace of an existing entrance. The facade that harms the existing building landscape was removed and changed the material as the one of the entire building, but only with different colors was used to finish. We used thick steel plates on the parts of the human skin and furniture, intended to be able to experience the architectural scale. This is not a large space, but this is why many people feel the scale.

© Inwoo Yeo
© Inwoo Yeo

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:21-12 Wausan-ro 21-gil, Seogyo-dong, Mapo-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cafe Slit / ARTEFACT" 18 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/945853/cafe-slit-artefact> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.