We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Te Pakeke Retreat / Fearon Hay Architects

Te Pakeke Retreat / Fearon Hay Architects

© Simon Wilson© Simon Wilson© Simon Wilson© Simon Wilson+ 11

  • Area Area of this architecture project Area :  150
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Simon Wilson
  • Lead Architects : Tim Hay, Jeff Fearon, Michael Huh
More SpecsLess Specs
© Simon Wilson
© Simon Wilson

Text description provided by the architects. Te Pakeke is located in the northern township of Wanaka surrounded by the lake and mountains, designed primarily as a winter retreat for the client.

© Simon Wilson
© Simon Wilson
© Simon Wilson
© Simon Wilson

The house is set within a courtyard perimeter wall, providing layers of space for occupants as an extension of the house whilst also providing shelter from cold prevailing winds.

© Simon Wilson
© Simon Wilson

Solid concrete walls and glazed openings are strategically placed to control the views enjoyed from the house, while perforated shutters provide layers of filter and shading or alternatively can be folded to open up the house.

© Simon Wilson
© Simon Wilson

A warm rich palette including concrete, timber, and steel has been used to create a sense of solidity while providing warmth and timelessness to reference mountain cabin interpreted in a modern way.

© Simon Wilson
© Simon Wilson

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Te Pakeke Retreat / Fearon Hay Architects" 11 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/945501/te-pakeke-retreat-fearon-hay-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.