We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Front Square of Panzhou People's Hospital / Mind Studio

Front Square of Panzhou People's Hospital / Mind Studio

comfortable landscape. Image Courtesy of Mind Studiopavement. Image Courtesy of Mind Studiopavement. Image Courtesy of Mind Studiocurve lines used in the project. Image Courtesy of Mind Studio+ 26

Liupanshui, China
  • Architects: Mind Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  8000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Client:Panzhou City People's Hospital
  • City:Liupanshui
  • Country:China
More SpecsLess Specs
public space with different functions. Image Courtesy of Mind Studio
public space with different functions. Image Courtesy of Mind Studio

Text description provided by the architects. The project is located at Panzhou, a small city in Southwest China. As the site is far away from the downtown, and surrounding urban facilities are insufficient. From the municipal road to the edge is just one walkway away. The flat rectangle square was only severed as a parking lot.

curve lines used in the project. Image Courtesy of Mind Studio
curve lines used in the project. Image Courtesy of Mind Studio
master plan
master plan
pavement. Image Courtesy of Mind Studio
pavement. Image Courtesy of Mind Studio

The project focuses on perfecting functions with a limited cost. It mainly solves those problems,existing contradictions between people and vehicles,reducing the dust and noise and activating the potential charm of the venue. After agreeing with the Project Party, the original parking will be changed to the underground parking lot,which builds newly. Car and vehicle operate independently. And ambulance parking spaces will be reserved on the west side of the outpatient building.

pavement. Image Courtesy of Mind Studio
pavement. Image Courtesy of Mind Studio

Through the design method of landscape natural creation, the site will be open, active, ecological, and healthy.It conveys the message of human care, which is both a practical place to stay and to encourage dialogue and healing space to help patients recover.

trees form comfortable space. Image Courtesy of Mind Studio
trees form comfortable space. Image Courtesy of Mind Studio

The curve has a transcendent power and gentleness that evokes the inner gentle feelings and infinite thoughts. Through the design methods of extension, overlap, and reciprocation, the relationship between waterscape, landscape wall, green island, big tree and the municipal road is combed to form a harmonious interface and efficient streamline guidance.

comfortable landscape. Image Courtesy of Mind Studio
comfortable landscape. Image Courtesy of Mind Studio
waterscape in the center
waterscape in the center
trees form comfortable space. Image Courtesy of Mind Studio
trees form comfortable space. Image Courtesy of Mind Studio

Stools, green islands, and trees form the rehabilitation forest with the curved linear design. It can effectively isolate the dust and noise from the municipal road and can create a comfortable under-forest environment for passengers. The interactive water area in the center is enclosed by the special-shaped landscape wall and the flower pond. The paired composition of the still pond and interactive water are now integral to the atmosphere and multi-sensory experience of the site. The water, the sound, and the plants make the originally flat and open space rich and diverse.

concrete bench. Image Courtesy of Mind Studio
concrete bench. Image Courtesy of Mind Studio

The interactive water area in the center is enclosed by the special-shaped landscape wall and the flower pond. The paired composition of the still pond and interactive water are now integral to the atmosphere and multi-sensory experience of the site. The light source should be selected according to the skin texture of the building. Lights should be in a proper arrangement to avoid light pollution. Warm and soft point light source project a safe and comfortable to light up the environment.

night view with lights on. Image Courtesy of Mind Studio
night view with lights on. Image Courtesy of Mind Studio

We see that more and more people choose to stay here It has become a place to provide emotional, social, and practical support for patients. It is like an open park for everyone. Let people improve emotional discomfort, get maximum relaxation, and cure.

night view with lights on. Image Courtesy of Mind Studio
night view with lights on. Image Courtesy of Mind Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Yizi Street, Panzhou City, Liupanshui City, Guizhou Province, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Front Square of Panzhou People's Hospital / Mind Studio" 06 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/944916/front-square-of-panzhou-peoples-hospital-mind-studio> ISSN 0719-8884
comfortable landscape. Image Courtesy of Mind Studio

盘州市人民医院前区广场 / 迈德景观

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.