We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Anne House / Econs Architecture

Anne House / Econs Architecture

© Nguyen Cuong© Nguyen Cuong© Nguyen Cuong© Nguyen Cuong+ 33

Hòa Quý, Vietnam
  • Architects: Econs Architecture
  • Area Area of this architecture project Area:  300
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Nguyen Cuong
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Hafele, Jotun, Adobe, Caesar, Janmi, MPE, Trimble Navigation
More SpecsLess Specs
© Nguyen Cuong
© Nguyen Cuong

Text description provided by the architects. ANNE House is a common 5x20m townhouse in Vietnam. The house has a facade facing northwest, which receives intense sun and high temperature in the afternoon. A challenge for architects is to solve the problems related to sun protection solution and hot temperature reduction, all of which affect the living space.

© Nguyen Cuong
© Nguyen Cuong
First Floor Plan
First Floor Plan
© Nguyen Cuong
© Nguyen Cuong

The owner of the house is a young teacher couple living with their little daughter. Therefore, they wish to create a harmonious living space between living and teaching. All spaces must take advantage of factors such as ventilation and natural light. However, the connection between the spaces needs to be ensured.

© Nguyen Cuong
© Nguyen Cuong

Basically, the architecture is inseparable from the local climate. As a result, the architects have chosen the solution to create continuous space buffers: The buffer zone between the inside and outside of the house combined with trees to help solve the problem of reducing heat from the outside as well as the buffer zone between the architectural spaces in the house through the floor space. This helps create a clear passage, which aims at transferring light and natural wind and regulating the indoor environment temperature. Therefore, the air source in the house is always circulated like a lung.

© Nguyen Cuong
© Nguyen Cuong
Section
Section
© Nguyen Cuong
© Nguyen Cuong

The house is designed in the style of minimalism according to the most necessary functions of the landlord. You will always be comfortable in this house because of the natural energy available in combination with friendly, rough materials available locally, which creates an ideal temperature and medium color. As a result, direct sunlight coming in from the outside will be scattered into indirect light and radiate evenly into spaces without creating a sense of heat during the hot hours.

Facade Elevation
Facade Elevation

Trees play an important part in the house. It is a highlight for the project which brings a sense of relaxation and clearance for a small-area house. In a word, the greenery in the house is considered a link between the floors and through the link, family members can see each other and chat in an enclosed and open space.

© Nguyen Cuong
© Nguyen Cuong

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Anne House / Econs Architecture" 29 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/944609/anne-house-econs-architecture> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.