We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Seiryuu Pavilion / Studio Avana

Seiryuu Pavilion / Studio Avana

© Ernest Theofilus© Ernest Theofilus© Ernest Theofilus© Ernest Theofilus+ 14

Sukajadi, Indonesia
  • Architects: Studio Avana
  • Area Area of this architecture project Area:  114
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Ernest Theofilus
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Lumion, Inlite, Adobe, Cisangkan, Dekson, Mowilex, Nero Electrical, Roman Granite, Shunda Plafon, Trimble Navigation
  • Architect In Charge:Rayner Tulus, Martin Pradipta, Ramos Saedi
  • Clients:Seiryuu koi Farm
  • Landscape:Studio Avana
  • City:Sukajadi
  • Country:Indonesia
More SpecsLess Specs
© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

Text description provided by the architects. This site is located at northern area of Bandung, in a dense neighborhood area. It is an office for a japan imported koi farm. Occasionally, this farm invites koi farmers from Japan and local customers to look around and doing transactions. The old office / shop is located next to the new site. However, its not quite big and adequate to handle its customers. Thus the client needs a new place to operate the business properly.

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus
First Floor Plan
First Floor Plan
© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

So the purpose of this office is to create a comfortable space for serving its customers whilst looking through the koi pond. From this cause, the concept of this office is to use the lower area for sitting area and proper observation area for the fish. On upper level, an administration office and lounge area for customers to look through some catalogs, the achievements of this farm before going through with the transaction. 

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

The design approach was to create a thematic Japanese architecture that embraces the branding of the koi breeding farm; a suspended office with 2 koi breeding ponds on the ground floor. The suspended office with 9m of cantilevers is only supported by 1 row of column to give a clean look. 

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

Going upstairs, plenty of natural light is coming through the skylight. The sound of water flowing from the pond downstairs could still be heard too, creating the ambiance. The first thing noticeable from the lounge and office room is a pivoting round window functioned as source of natural light for the room. The next thing, using plenty of wood material and element of lines giving a warm feeling. Altogether creates a spacious and comfortable atmosphere.

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

The facade of the office is made from rectangular hollow steel which expands throughout the whole surface of the facade, divided into several openings. Every segment of the opening can be opened individually; creating a dynamic façade. In addition, the gap between each brings natural lighting and air flow throughout the room.

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Cipedes, Sukajadi, Bandung City, West Java, Indonesia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Seiryuu Pavilion / Studio Avana" 24 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/944288/seiryuu-pavilion-studio-avana> ISSN 0719-8884
© Ernest Theofilus

印尼锦鲤办公室,建筑与池塘融合 / Studio Avana

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.