Cabin in the Woods / Rangr Studio

Cabin in the Woods / Rangr Studio

© Paul Warchol© Paul Warchol© Paul Warchol© Paul Warchol+ 19

Southampton, United States
  • Design Team:Jasmit Rangr, Jason Roberts
  • Engineering:Silman Structural Engineers
  • Landscape:Jasmit Rangr
  • City:Southampton
More SpecsLess Specs
© Paul Warchol
© Paul Warchol

Text description provided by the architects. Three long cantilevers on the top of a secluded hill give the spaces of the house commanding views into the woods and the feeling of being suspended in the trees. The living and dining spaces combine to form a Great Room, with a wall of sliding glass doors looking out onto the pool and deck.

© Paul Warchol
© Paul Warchol

The house, for a young family of five, contains two master suites and three additional bedrooms, allowing the owners to accommodate friends with their children. The large screen porch, on one of the cantilevered ends of the house, contains an outdoor fireplace and creates the feeling of being in a tree house.

© Paul Warchol
© Paul Warchol
Plans
Plans
© Paul Warchol
© Paul Warchol

The pool's design creates the illusion of a body of water tautly suspended between two stone walls with the infinity edge beckoning to the trees beyond.

© Paul Warchol
© Paul Warchol

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Cabin in the Woods / Rangr Studio" 12 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/944069/cabin-in-the-woods-rangr-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.