Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster]

Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster]

Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Exterior Photography, Facade, HandrailOver the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior PhotographyOver the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Exterior Photography, Windows, Facade, HandrailOver the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Exterior Photography, Windows, FacadeOver the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - More Images+ 43

  • Architect In Charge : Noh Jin Ho
  • Design Team : Koo Jung Hwan, Kang Young Joo, Yoo Si Man, Kim Sung Jin, Kim Soo Jung, Yoo Yeong Won, Yang Tae Won, Jung Mi Young, Choi Jae Bin, Hwang Seung Yeon
  • Clients : ON-E Company
  • City : Gangnam-gu
  • Country : South Korea
More SpecsLess Specs
Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Exterior Photography, Windows, Facade
© Kyung Roh

Text description provided by the architects. Abandoned space - Most people try to produce maximum efficiency with minimum law and order within given conditions. However, if the obsession to keep the minimum law gathers, the architect will create a box-like building that compacts the land.

Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Windows, Beam
© Kyung Roh
First Floor Plan
Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Windows, Glass, Beam
© Kyung Roh
Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Facade, Beam
© Kyung Roh

In the obsession of ​​losing loss, vacant lot within building site were just abandoned space. However, in this project, the legal minimum space, which had to be withdrawn over a certain distance due to the slash of sunshine, was given as the maximum space, and layers were stack up in that space.

Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Facade, Handrail, Steel
© Kyung Roh
Section BB
North Elevation
Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Exterior Photography, Facade, Handrail
© Kyung Roh

The vertical walls that divide the inner space and the outer space create an intersecting space, the outer spaces on each floor draw landscapes of different directions into the interior. In this way, if a designer can easily look at the building act, he finds many possibilities and spaces in it.

Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Exterior Photography, Windows, Facade
© Kyung Roh

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Gangnam-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Over the Layers Building / A'DUS [Architectural Designer Cluster]" 16 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/943839/over-the-layers-building-adus-architectural-designer-cluster> ISSN 0719-8884

© Kyung Roh

首尔‘叠影’办公楼 / A'DUS [Architectural Designer Cluster]

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.