Jan Olieslagers House / collectief mars

Jan Olieslagers House / collectief mars
© Katoo Peeters
© Katoo Peeters

© Katoo Peeters© Katoo Peeters© Katoo Peeters© Katoo Peeters+ 17

Antwerpen, Belgium
  • Architects: collectief mars
  • Area Area of this architecture project Area:  150
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Katoo Peeters
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Reynaers Aluminium, Adobe, PU-flooring
© Katoo Peeters
© Katoo Peeters

Text description provided by the architects. Behind a modest facade lurks an explosion of light and liveliness. Safe but generous. A spacious entrance hall entangles service chambers as restroom, storage space and office space and links the day with the night functions.

© Katoo Peeters
© Katoo Peeters
Section
Section
Ground floor plan
Ground floor plan
© Katoo Peeters
© Katoo Peeters

The transition from public life to intimacy is further on mediated by a prominent transculant steel door. Behind this door ‘places’ like living-area, kitchen and dining-room are suggested by variations in sealing hight, materiality and architectural elaboration.

© Katoo Peeters
© Katoo Peeters

A glazed timber framing emphasizes where the dining-table belongs. Long wooden beams and a wall cabinet stage the seating area.

© Katoo Peeters
© Katoo Peeters

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Jan Olieslagers House / collectief mars" 03 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/943788/jan-olieslagers-house-collectief-mars> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.