We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Jolab Office Building / CHU CHIH-KANG SPACE DESIGN

Jolab Office Building / CHU CHIH-KANG SPACE DESIGN
© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

© Kuo-Min Lee© Kuo-Min Lee© Kuo-Min Lee© Kuo-Min Lee+ 20

  • Area Area of this architecture project Area:  3930
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Kuo-Min Lee
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: BAO CHERNG METAL CO., LTD., Sto corp. 建築家工程股份有限公司
  • Design Director:Chih-Kang Chu
  • Designer:Chih-Kang Chu, Yao-Chou Yu, Men-Hung Tsai
  • Contractor:Darmaw Contruction
  • Client:JOLA International Co., Ltd
  • Air Conditioning/ Cleanroom Engineering:TOP TEAM TECHNOLOGY ENGINEERING INC.
  • Electrical & Mechanical Engineering:BAO-DA ENGINEERING CO., LTD.
  • City:Kaohsiung
  • Country:Taiwan (ROC)
More SpecsLess Specs
© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

Text description provided by the architects. In a space with a height of 8 meters on each floor, the production process, Research and Development center ( R&D Center) and achievement display area of the beauty brand – JOLA is presenting in front of the visitors like an artwork. We have designed the exterior of the building as an art gallery. Not only the heat insulation and partial lighting, art is the ultimate beauty.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

The goal from the beauty factory is, everyone in this room would feel that they are part of the art center and they are the ones who create the art products, not just products on the production line. When VIP visitors come here, they would realize they are exposed to an art center with a double-floor garden and enjoying a special performance of art.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

The double-storey garden on the top floor consists of a hanging garden on the top of the building and a suspended garden in a semi-indoor space. The hot sun in the tropics district shines into the cleanroom though the double shaded greenery to create a beauty product.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

The cleanroom provides appropriate natural light, and the air convection is introduced into the suspended garden space in order to reduce the indoor temperature, allowing the cleanroom to save a lot of air and lighting energy used through design.

Section
Section

Visitors can also enter the hanging garden, walk through the aerial walkways, and overlook the production work in the cleanroom.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

The R&D Center and achievement display area are located on the first floor which is partitioned by stepped design. The area division is increased by layers so that the top management supervisors and visitors can clearly see the distant situation from the administrative office area. The back of R&D Center is planned as an area for storage and transportation. The products are displayed on the lowest level of the stepped partition. Visitors can enjoy the art-like display from the top to the bottom.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:No. 367, Xinya Rd., Qianzhen Dist., Kaohsiung, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Jolab Office Building / CHU CHIH-KANG SPACE DESIGN" 21 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/943593/jolab-chu-chih-kang-space-design> ISSN 0719-8884
© Kuo-Min Lee

佐研院 / 朱志康空间规划

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.