Nishinaiki Community Center / KINO Architects

Nishinaiki Community Center / KINO Architects

Nishinaiki Community Center / KINO Architects - Interior Photography, Windows, ChairNishinaiki Community Center / KINO Architects - Interior Photography, WindowsNishinaiki Community Center / KINO Architects - Exterior Photography, Brick, FacadeNishinaiki Community Center / KINO Architects - Exterior Photography, Windows, Facade+ 25

  • Architects: KINO Architects
  • Area Area of this architecture project Area :  152
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Kai Nakamura
More SpecsLess Specs
Nishinaiki Community Center / KINO Architects - Exterior Photography, Facade
© Kai Nakamura

Text description provided by the architects. A community center for local residents in Shiga Prefecture. The site is part of a newly developed residential area in the countryside, but there are many old residents' houses in the vicinity. This town has a strong community association of residents. A wide variety of people, young and old, use the community center for summer festivals, senior citizens' meetings, children's meetings, etc.

Nishinaiki Community Center / KINO Architects - Interior Photography, Windows
© Kai Nakamura
Ground Floor Plan
Nishinaiki Community Center / KINO Architects - Interior Photography
© Kai Nakamura

We placed the hall in the center to make it an equal place for all residents. The hall is enclosed by an office and kitchen and a veranda, through which the hall opens to the street. The hall, with its high sidelights, is always bright and gives the impression of spaciousness. The rooms can be used individually or, if the partitions are opened, they become a continuous space. On festival days, the room is opened up and the hall is directly connected to the town.

Nishinaiki Community Center / KINO Architects - Interior Photography
© Kai Nakamura
Diagram 02
Nishinaiki Community Center / KINO Architects - Exterior Photography, Windows
© Kai Nakamura

An eccentric appearance is not appropriate for a building used by many different types of residents, but I felt that a little symbolism would be better. So I chose a red color for the exterior walls, a color not found in the surrounding houses. Houses of similar size, shape, and color are lined up in the new residential area. The aim is to become a no-context architecture where new and old residents can come together equally and to become a landmark of the town.

Nishinaiki Community Center / KINO Architects - Exterior Photography, Windows, Facade
© Kai Nakamura

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Shiga, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Nishinaiki Community Center / KINO Architects" 06 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/943110/nishinaiki-community-center-kino-architects> ISSN 0719-8884

© Kai Nakamura

西乃木社区中心 / KINO Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.