We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

PoPoShang, YunShangJin Village Hotel / Beiwei 30 Architectural Design

PoPoShang, YunShangJin Village Hotel / Beiwei 30 Architectural Design

© George© George© Ling Wang© George+ 38

Chengdu, China
  • Area Area of this architecture project Area:  1270
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Ling Wang, George
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: De Ye Park, Golden crown, Jin Tang Red
  • Chief Architect:Ting Goh
  • Design Team:Pu Su, Lan Yang, Junjie Luo, Chunyan Zhao
  • Client:PoPoShang Organic farm
  • Structural Design:Chengdu Beiwei 30 Architectural Design Consulting Co., LTD
  • Interior Design:Chengdu Beiwei 30 Architectural Design Consulting Co., LTD
  • Landscape Design:Chengdu Beiwei 30 Architectural Design Consulting Co., LTD
  • City:Chengdu
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Ling Wang
© Ling Wang

Text description provided by the architects. PoPoShang Organic farm is an hour's drive from downtown Chengdu. The farm is located in a hilly area rarely seen in the Chengdu plain. When on sunny days, you can see the rolling sea of oilseed rape flowers on the surrounding farm and you can enjoy the view that Lin Pan local-style dwelling houses in the Chengdu plain are hidden in twos and threes among the bamboo forests and you can smoke from kitchen chimneys in the distance.

© George
© George
Site plan
Site plan
© George
© George

Design positioning. The owners of the project are a young couple who have been running an organic farm for more than 10 years. The name ”PPS” has become a nationally famous brand; After many discussions with the owner and the operator, we have determined that the project is targeted at parent-child families and couples, and the experience in village hotel is mainly about hand-made products, delicious food, organic lemon bath, and starry night viewing.

© George
© George
© George
© George

Villages and Spaces. The Lin Pan residence gives us inspiration for the design. The relationship between the forest and the environment is as natural as breathing and air. We also hope to decompose the functional space of the whole project into independent courtyards scattered on the farm, creating a natural sense of a village. The warm lights in the room illuminate the farm through the Windows, like a lighthouse in the harbor, waiting for late guests. The natural elevation of the site fluctuates.

© Ling Wang
© Ling Wang
Multi-function hall 1F plan
Multi-function hall 1F plan
© Ling Wang
© Ling Wang

The guest room is divided into three areas. The elevation of each area drops layer by layer, and the view is not blocked from each other, which maximizes the landscape while ensuring privacy. The guest pushed open the curtain and could see the vast Chengdu plain in the distance. The multi-purpose hall for dinners and group events faces the valley to the west. In the evening, guests in the multi-function hall can enjoy the colorful gorgeous sunset glow. Beneath the multipurpose hall is the field swimming pool. On a clear night, guests can view the Milky Way across the sky.

© Ling Wang
© Ling Wang
© Ling Wang
© Ling Wang

Tradition and Technology. We chose the local sandstone as the wall material, which has been used locally for masonry arch bridges and revetments, and it has a very beautiful stripe texture. The local stonemasons had great skill inaccurately displaying the beautiful stone patterns on the exterior walls; In order to meet the requirements of earthquake resistance, we made grooves among the stones, added transverse and longitudinal steel bars, and poured concrete, so that the traditional stone wall has the flexibility to resist earthquake. Meanwhile, the thick stone wall has excellent thermal performance, which can absorb the excess heat during the day and keep the room very cool.

© George
© George

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:PoPoShang Organic Farm, No. 38, Group 11, Zhuxin Village, Youxin Town, Jintang County, Chengdu, Sichuan, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "PoPoShang, YunShangJin Village Hotel / Beiwei 30 Architectural Design" 01 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/942590/poposhang-yunshangjin-village-hotel-beiwei-30-architectural-design> ISSN 0719-8884
© Ling Wang

坡坡上,云上錦民宿酒店 / 北纬三十建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.