We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Construction

Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Construction

© Hoang Le© Hoang Le© Hoang Le© Hoang Le+ 32

  • Design Team:Dang Huy Cuong, Hoang Anh Tuan, Pham Thanh Tung, Nguyen T. Thai
  • Construction:Centicons jsc., Nguyen Dinh Tiep, Nguyen Van Hoi
  • Other Subcons:Nguyen Thanh Hai, Nguyen Sy Chat, Le Van Thuong, Tran Quang Manh, Tong Van Trieu, Nguyen Tien Huy, Khanh Phong company
  • City:Hanoi
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Hoang Le
© Hoang Le

Text description provided by the architects. The townhouse is a very special and popular type of house in Vietnam. This type of house is mostly rectangular in shape, with a much smaller width than the length. The townhouse has only one facade, the remaining three sides are adjacent to neighbors and often used as a business or a combination of business and accommodation. Our project is also such a townhouse. 

© Hoang Le
© Hoang Le

The old 4-storey house on the area of 49m2, the 4.7m wide facade along a big street, adjacent to a riverbank and straight west - southwest that receives a huge amount of heat from noon to late afternoon. In addition, the old house has been renovated several times and is home to 4 households (10 members in a family of 3 generations) so each floor of the house is divided into small spaces, very cramped and dark.  

© Hoang Le
© Hoang Le
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Hoang Le
© Hoang Le

With the desire to renovate the whole space inside and outside the house so that it is airy and cool in the summer, warm in the winter, on the old girder frame system and of course must meet the wishes of the homeowners with two small children, and simultaneously must have space for the family business on the 1st and 2nd floor.

© Hoang Le
© Hoang Le

To solve this problem, we divide the functions vertically along with the height of the house, build another 1.5 floors so that the living space will be from the 3rd to 5th floor (a living room, a kitchen on the 3rd floor, bedrooms on 4th and 5th floors). The dividing walls were torn down, the space for air and light at the end of the house was thoroughly utilized to create convection airflow from front to back, from bottom to top. The back of the house has well-brought light, natural ventilation for the back, auxiliary rooms.

© Hoang Le
© Hoang Le

Nature piles into the house entwines with the backspace when the concrete tank solution was chosen, the tank was "beveled up and down - blocks protruding and indenting" and covered by green trees that creates hanging gardens which act as an insulation layer, preventing the coming-in of dust and smoke to make the inner living space cooler and fresher. The glass doors near high-ceiling are used to create high visibility, add space, and simultaneously control the temperature in summer or winter, and most importantly, bring profuse natural light into the living space.

© Hoang Le
© Hoang Le

Now, this townhouse has harmonized with nature by our spatial-choice solution, in order to bring the homeowners a gentle, friendly, and more environment-friendly living space.

© Hoang Le
© Hoang Le

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Hanoi, Hoan Kiem, Hanoi, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Town House Renovation in Hanoi / i.House Architecture and Construction" 29 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/942539/town-house-renovation-in-hanoi-ihouse-architecture-and-construction> ISSN 0719-8884
© Hoang Le

河内联排房屋改造,混凝土凹槽阳台 / i.House Architecture and Construction

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.