We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Alley in the House / FHHH FRIENDS

Alley in the House / FHHH FRIENDS

© Roh Kyoung© Roh Kyoung© Roh Kyoung© Roh Kyoung+ 32

Seodaemun-gu, South Korea
  • Architects: FHHH FRIENDS
  • Area Area of this architecture project Area:  180
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Roh Kyoung
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Atree, Bybigtable, FILOBE, Forbo, Samhan C1
More SpecsLess Specs
© Roh Kyoung
© Roh Kyoung

Text description provided by the architects. A House for a family in old residential district in Seoul. ‘Yeonhui-ro 11 ma-gil’ is a major walking trail that cuts across an old residential district to the back mountain range of Yeon-hui-dong, Seoul. The numerous stairs that crisscross the alley street and the back mountain are also a part of “Yeonhui-ro 11 ma-gil” the approach scaling the stairs and facing the houses resembles the grand stairs of a hotel or the entrance to an ancient palace.

© Roh Kyoung
© Roh Kyoung
First Floor Plan
First Floor Plan
© Roh Kyoung
© Roh Kyoung

Having I lived in yeonhui-dong for about 20 years, I always felt that this place was underused. I thought it would be nice to have people sit by the stairs, engage in conversation, spend time reading, or hold small parties, but all these merely remained potential options.

© Roh Kyoung
© Roh Kyoung
Second Floor Plan
Second Floor Plan
© Roh Kyoung
© Roh Kyoung

I decided to bring this potential into a home. I wanted this road to continue into the house. When there are two walls, the space between turns into a road. Between building and a wall, or between two walls, There is an alleyway. Just as there is a wide staircase between houses, I place a wide staircase between the rooms. the staircase is somewhat wide in relation to the scale of the house overall.

© Roh Kyoung
© Roh Kyoung

And because it is the brightest spot in the house, the children often sit there to read. Following the “road”, there is even the fun of crossing a bridge- in this way, the question that I wondering from the beginning was this: ‘why should outside and inside be difference?’ It is still Yeonhui-dong inside the house.”

© Roh Kyoung
© Roh Kyoung

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Alley in the House / FHHH FRIENDS" 29 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/942498/alley-in-the-house-fhhh-friends> ISSN 0719-8884
© Roh Kyoung

韩国‘背巷’住宅,将小巷延伸到家里 / FHHH FRIENDS

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.