We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Liyang Yangwan Visitor Center / Origin Architect

Liyang Yangwan Visitor Center / Origin Architect

© Zhi Xia© Zhi Xia© Zhi Xia© Zhi Xia+ 31

  • Architects: Origin Architect
  • Area Area of this architecture project Area:  331
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Zhi Xia
  • Lead Architect: Ji Li
  • Design Team:Ji Li, Kejia Mei, Jing Wang, Hui Lian, Xinyu Wang
  • Client:Liyang traffic construction and Development Co.Ltd, Liyang Construction and Development Group, Liyang traffic construction and Development Co.Ltd, Ltd
  • Collaborator:Arch-harmony architecture design
  • City:Liyang
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Zhi Xia
© Zhi Xia

Text description provided by the architects. Liyang Tourism Route 1 passes through Liyang's beautiful fields and villages, entering the vast Wawushan Forest in Yangwan. Up ahead, a group of wooden structures is barely visible in the morning mist. The tops of these structures extend over the tip of the trees, gently brushing the smooth skyline of the forest. This visitor center is built on the land of abandoned forestry worker dorms and has become an inevitable stop for tourists along the Liyang Tourism Route 1.

© Zhi Xia
© Zhi Xia
Site plan
Site plan
© Zhi Xia
© Zhi Xia

Original life\Spruce. A few years ago, when architects arrived at the site for the first time, there were only piles of spruce trees chopped from the nearby forest. Exposed to the elements year after year, the mottled spruce bark laid bare their loneliness. The architects were deeply touched by the forgotten spruce trees and wished to bring them new lives.

© Zhi Xia
© Zhi Xia
© Zhi Xia
© Zhi Xia

Original site\ Regeneration. Our architects wanted to combine these spruce trees with contemporary technologies, constructing a new space rooted in its original environment. After preservative treatments, spruce logs were erected in the forest to form a spiral array pointing to the sky.  With their roots deep in the ground, these logs were framed by customized circular steel beams. Glass and polycarbonate panels were embedded into the gaps between the logs, allowing sunlight to radiate into the building.

© Zhi Xia
© Zhi Xia

The construction process was intriguing and challenging. Our artisans and architects closely worked together and creatively combined modern steel structure technologies with traditional woodworking skills.

Elevation
Elevation

Symbiotic harmony\Forest within a forest. The building complex consists of multiple groups of spiral wooden structures and one small auditorium that provides services such as resting, catering, parties, ceremonies, and other supporting services on different scales. The external space can be re-arranged freely, therefore naturally blending into the vast forest. The upmost part of its internal space is defined by slender spruce logs taller than ten meters. Walking inside feels like being in a tranquil sanctuary or a towering forest. The distinctions between the inside and the outside slowly fade away due to natural flowing light and shadow.

© Zhi Xia
© Zhi Xia

A group of buildings grows in the forest. Each individual building together makes a reborn forest.

© Zhi Xia
© Zhi Xia

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Liyang, Jiangsu, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Liyang Yangwan Visitor Center / Origin Architect" 25 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/942222/liyang-yangwan-visitor-center-origin-architect> ISSN 0719-8884
© Zhi Xia

溧阳杨湾驿站 / 原地建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.