Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá

Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá

Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Exterior PhotographyCasa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Interior PhotographyCasa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Interior PhotographyCasa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Interior Photography+ 26

  • Area Area of this architecture project Area :  229
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Finsa, Sido Madera
  • Lead Architect : Antonio Maciá, Ana Mora
  • Design Team : Antonio Maciá Mateu, Ana Mora Vitoria
  • Constructor : FRAVID Proyectos y management
  • Technical Architect : Francisco Navarro Rodríguez
  • Landscaping : Justo Carbonell Paisajismol
  • Collaborators : Marina Vázquez López
  • City : Alicante
  • Country : Spain
More SpecsLess Specs
Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Exterior Photography
© David Frutos

Text description provided by the architects. The project is about the reform of a 150-year-old house located on a plot with strong linearity and which houses an alfalfa plantation. The house is located in Alicante.

Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Interior Photography
© David Frutos
Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Interior Photography
© David Frutos

The intention of the project is to seal the house from the road and open it towards the plantation on the same plot, generating permeability from the interior of the house towards the exterior. For this, the house is divided into three longitudinal strips:

Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Interior Photography
© David Frutos

- The existing one, which will house the bedroom and the kitchen.
- The central strip, in charge of connecting the house with the 160-meter deep orchard. For this, the existing load-bearing walls are broken, beams are installed and the upper part is closed with glass.
- The most private part that is protected from outside views with a sidewall.

Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Interior Photography, Glass
© David Frutos
Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Interior Photography
© David Frutos

The reform creates a new living area including a living room, a barbecue and a porch. The new spaces are visually connected to the backdrop that is the plantation on the plot itself.

Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Interior Photography, Kitchen, Countertop
© David Frutos
Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá - Exterior Photography, Door
© David Frutos

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá" [Casa en la Huerta / WOHA by Antonio Maciá] 19 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/941996/casa-en-la-huerta-de-dolores-woha-arquitectura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.