We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Bruco House / Takeshi Ishiodori Architecture

Bruco House / Takeshi Ishiodori Architecture

© Norio Numaguchi© Norio Numaguchi© Norio Numaguchi© Norio Numaguchi+ 19

Miyazaki, Japan
  • Area Area of this architecture project Area:  142
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Norio Numaguchi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Nissin-EX, Sanwa Company, Toray, VECTOR WORKS 2019
  • Lead Architects: Takeshi Ishiodori
  • City:Miyazaki
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© Norio Numaguchi
© Norio Numaguchi

Text description provided by the architects. Client liked the blue sea and sky from her parents' house in this place. A small forest can be seen on the south side. When I thought about a sunny living room with a view of this scenery, many bent plans appeared. The overlap siding that is used on the outer wall and the unevenness that bends along the ground look like a caterpillar.

© Norio Numaguchi
© Norio Numaguchi
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Norio Numaguchi
© Norio Numaguchi

The name of the project was named "Bruco", which means a caterpillar in Italian. A bright and open living room spreads out when going up to the second floor through the dark and long corridor on the first floor. By putting crazy paving on the wall that connects the living room to the terrace, and by fully opening the wooden sliding windows between the terrace and living room to create an integrated space for the indoor and outdoor areas, the blue sky and sea that penetrates forever can be seen. You can feel deeply.

© Norio Numaguchi
© Norio Numaguchi
Section
Section
© Norio Numaguchi
© Norio Numaguchi

The study room on the 1st floor is open on sunny days with a large sliding door that makes it easy for multi-hobby client to do whatever they want. The space is as simple as possible due to the complicated structure that is bent in many ways. By making the first and second floors the same volume, it has a neat appearance. With the interior and planting carefully selected by the client, the caterpillar became a subtropical butterfly.

© Norio Numaguchi
© Norio Numaguchi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Bruco House / Takeshi Ishiodori Architecture" 15 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/941574/bruco-house-takeshi-ishiodori-architecture> ISSN 0719-8884
© Norio Numaguchi

宫崎“毛毛虫”之家 / 石躍健志建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.