TGS House / Laercio Fabiano Arquitetura

TGS House / Laercio Fabiano Arquitetura

TGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - Exterior PhotographyTGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - Interior Photography, KitchenTGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - Interior Photography, WoodTGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - Exterior Photography, GlassTGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - More Images+ 32

Bauru, Brazil
More SpecsLess Specs
TGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - Exterior Photography
© Daniel Santo

Text description provided by the architects. The TGS house is located in Bauru, a city in the state of São Paulo. It was designed to integrate spaces and to provide interaction between the residents. The spaces are organized according to the functional program. The living and dining room, as well as the kitchen, are the elements that bring life to this wide open space. The kitchen is part of the living area, integrated into the living room to promote conviviality between the users within a single space, formed by areas with different dynamics.

TGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - Exterior Photography, Stairs, Concrete
© Daniel Santo
Elevation
TGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - Exterior Photography, Facade
© Daniel Santo

The project also includes the possibility of separating these spaces with wooden panels. One of the main highlights is the green wall behind the pool, which adds color to the house and makes the atmosphere less arid. As for materiality, the tactile aspect of the concrete was achieved with the use of irregular wooden boards for the formwork. The porcelain tile flooring and the white walls allow the wooden elements, in its natural tones, to stand out. The sober colors and the use of only a few materials, result in a refined design, which is characteristic of the whole project.

TGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - Interior Photography, Kitchen, Wood, Glass
© Daniel Santo

A very well-lighted corridor provides access to the bedrooms, which are intimate spaces in comparison to the living area of the house. Large windows and doors located on opposite and adjacent walls, besides granting plenty of natural lighting, also ensure cross-ventilation, which allows greater air circulation throughout the house.

TGS House / Laercio Fabiano Arquitetura - Exterior Photography, Glass
© Daniel Santo

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "TGS House / Laercio Fabiano Arquitetura" [Casa TGS / Laercio Fabiano Arquitetura] 12 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/941459/tgs-house-laercio-fabiano-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.