We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

AL - HOUSE / Kamitata

AL - HOUSE / Kamitata
Courtesy of Kamitata
Courtesy of Kamitata

Courtesy of KamitataCourtesy of KamitataCourtesy of KamitataCourtesy of Kamitata+ 18

Bandung, Indonesia
  • Architects: Kamitata
  • Area Area of this architecture project Area:  270
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, GRAPHISOFT, Dulux, Toto, Cisangkan, Niro granite, SES, YKK aluminium
  • Lead Architects: Lilian Setiawan, M. Diaz Adiyudha
More SpecsLess Specs
Courtesy of Kamitata
Courtesy of Kamitata

Text description provided by the architects. AL - HOUSE is a private residence located in Bandung, Indonesia, in which the design approach is to build a simple, modern, and unique looking house with a triangular shape facade and asymmetrical roof. This design also seeks to answer the clients’ wishes regarding security and privacy, which became the main requirements.

Courtesy of Kamitata
Courtesy of Kamitata
First Floor Plan
First Floor Plan
Courtesy of Kamitata
Courtesy of Kamitata

It interpreted into a seemingly enclosed facade design yet not entirely massive, seen with several openings from the front. Most of their spaces opening are on the side of the building. In response to the situation which is directly adjacent to the residential area, AL - HOUSE is designed with an inward orientation, so that interruption from the street or neighbor will not decrease the residents’ enjoyment of their home

Courtesy of Kamitata
Courtesy of Kamitata

The house was constructed on an elongated plot of land with a 225 sqm area (9 meters length x 25 meters width), making this residence compactly designed so that it can meet all the needs. It has a linear room organization and we tried to bring an inner court concept as a central mass of the building, therefore, we call it compact. The courtyard accommodates the living entities such as natural light, fresh air, and the occurrence of cross-circulation which enhances positive energy for the occupants to become better and healthier.

Courtesy of Kamitata
Courtesy of Kamitata

The main bedrooms are placed at the back of the site emphasizing user privacy in this two-floor house. Considering the elderly, the first floor consists of a parent's main bedroom (client's parent) and common room, whereas another main bedroom, two children's bedroom, and supporting room are on the second floor. Each room adjoins the void and/or inner court, so every room gets lighting and natural ambiance.

Courtesy of Kamitata
Courtesy of Kamitata

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "AL - HOUSE / Kamitata" 14 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/941380/al-house-kamitata> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.