Chan House / Kay Architecture JSC

Chan House / Kay Architecture JSC

© Le Lai © Le Lai © Le Lai © Le Lai + 23

  • Architects: Kay Architecture JSC
  • Area Area of this architecture project Area:  295
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Le Lai
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Dulux, Kronotex, Adobe, An Cuong Wood, Duc Duong wood, Duratek
  • Architect In Charge: Hung Nguyen
More Specs Less Specs
© Le Lai
© Le Lai

Text description provided by the architects. The project has the total area of 295 m2 with 3 floors and 1 roof. The main idea is to create a cozy, peaceful space for family with a simple architecture design style that mix traditional direction. The project is designed in a simple modern style with a mix of traditional elements in old Vietnamese architecture.

© Le Lai
© Le Lai
First Floor Plan
First Floor Plan
© Le Lai
© Le Lai
© Le Lai
© Le Lai

This is reflected in - The decoration on walls in first floor features traditional strokes by oak, or on the headboard of the bedroom. - The terrazzo material used in the design of the floor, the corridors and stairs creates a pleasant cool atmosphere. The color contrasts well with the cozy wood material that makes the harmony of the whole space. - The flower used in landscaped design is “ Bird of paradise”. This flower is considered the symbol of freedom, beauty and family.

© Le Lai
© Le Lai

Overall project is arranged as follows: - 1st floor - The common living space of the family with the front and back garden, in the middle is the main living space which designed as the joint of the functional areas surrounding the living room, kitchen, dining room and a small wc. The main function areas are divided not by partitions but through the different using of floor elevation, creating an interesting feeling and not to get bored when owner walking on the same floor. - 2nd floor - Master bedroom for parents. This room has a walk in closet and a closed bathroom. For fresh air and nature light, the room has two views, one is the balcony looks down the street and one is the window looks down the back garden. - 3rd floor - 2 bedrooms for 2 children. Each room has natural ventilation windows and a walk in closet.

© Le Lai
© Le Lai
Third Floor Plan
Third Floor Plan
© Le Lai
© Le Lai

Outside is a large shared bathroom and a separate convenient washbasin area. One special thing in this project is all characters in painting pictures are the house’s owners. - Roof floor: This floor is designed to set up a washing and drying machine as well as a storage room for household items. Outdoor rooftop is the drying yard and the arrangement of technical systems.

© Le Lai
© Le Lai

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Chan House / Kay Architecture JSC" 05 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940848/chan-house-kay-architecture-jsc/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.