We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Bitonic House / Zhucun Design

Bitonic House / Zhucun Design
Facade. Image © AR HER KUO & Trig photography
Facade. Image © AR HER KUO & Trig photography

Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photographyExterior. Image © AR HER KUO & Trig photographyInterior. Image © AR HER KUO & Trig photographyInterior. Image © AR HER KUO & Trig photography+ 20

Pintung, Taiwan (ROC)
  • Architect In Charge:Liyen Wei
  • Client:Mr. Yu
  • City:Pintung
  • Country:Taiwan (ROC)
More SpecsLess Specs

Site planning
We divided the entire building into a front and rear building in a courtyard-like configuration similar to China. The front building is for the public domain and the main funded member families, and the rear building is for other family members and ancillary spaces. The semi-open air spa area serves as its transition space. The atrium between the two buildings provides sunlight and green plants and can be brought into the activities of family members.

Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography

Architectural design
Front building
This base is lower than the main road, so we first set the elevation of the original base as a basement, and the first floor is raised and suspended; this type of tall house architecture similar to the South Island nation.  We call it Singapore-style architecture at Taiwan. This type can effectively resolve the damp and hot ground gas, making the indoor space more dry and cool; in addition to the use of six cars and storage rooms in the basement, we have reserved a water collection box culvert in the foundation of the driveway to prevent the current Heavy rainfall in extreme climate. On both sides of the building, the suspended glass box is clamped by the amount of elevator and stairs, hoping to be light and stable at the same time. In 2F, because it is a private area, the facade is plated with aluminum grid to filter out too much sunlight and provide privacy Improve the overall refinement of the building.

Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Section
Section
Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography

Back building
We made a ceremonial corridor with a height of about 6M; because the end of the corridor is a zen room, I hope to present a solemn sense in the corridor.The corridor passes through the bedrooms and auxiliary spaces of other family members.

Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography

SPA SPACE
Between buildings, we arranged a semi-outdoor SPA space as a transition space and also as a public space in the center of the building for members to use.

Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography

Interior design
Front building basement
In addition to parking six cars, there are also a farm tool room and two staircase halls (elevator and staircase) .Because there are many family members, it provides more access lines for easy use.

Interior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Interior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Interior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Interior. Image © AR HER KUO & Trig photography

The first floor of front building
Because it is a public area of the whole building, in addition to the Chinese kitchen's concerns about the needs of fume. The rest of the space hopes to see through all of the vision, but also hopes to have their own definitions. Therefore, the weak definition of the space in the material and space changes allows the vision to wear all Transparent, but with a sense of hierarchy.

Interior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Interior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Interior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Interior. Image © AR HER KUO & Trig photography

Decoration
The public space is decorated with gray tones and light wood grain, and an orange multi-directional sofa is used as a highlight in the living room.

There is no TV main wall in the living room, because we hope that this space can be dominated by the view of the front yard and atrium, and supplemented by the needs of multi-party gatherings, so the directional multi-directional furniture configuration used in the living room is also specially selected to meet the above requirements.

Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography
Exterior. Image © AR HER KUO & Trig photography

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Bitonic House / Zhucun Design" 04 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940555/bitonic-zhucun-design> ISSN 0719-8884
Facade. Image © AR HER KUO & Trig photography

高脚屋住宅 BITONIC / Zhucun Design

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.